1.3 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Lehtimäen kirjaston asiakasilta tänään

Lehtimäen kirjastoa tullaan kehittämään pilottihankkeena Järvi-Pohjanmaalla ns. omatoimikirjastoksi.

Omatoimikirjaston sisältöön alueen asukkailla on hyvä mahdollisuus vaikuttaa ja siksi Lehtimäen kirjaston asiakasilta järjestetään tänään keskiviikkona 1.4. kello 17 alkaen. Illassa keskustellaan omatoimikirjaston tulevista palveluista. Tarkoituksena on saada asiakkaat mukaan kirjaston ideointiin ja palveluiden suunnitteluun.

MAINOS

Tilaisuudessa tullaan käymään läpi myös se, mitä omatoimikirjasto tarkoittaa ja mikä on kirjaston valmistumisen aikataulu.

On erittäin tärkeää, että kirjaston asiakkaat pääsevät heti suunnittelun alkuvaiheessa mukaan palvelun ideointiin. Kirjastoasiakkaita palveleva konsepti on räätälöitävissä alueen tarpeiden mukaan, kunhan se vain suunnitellaan huolellisesti.

Tämän vuoksi on tärkeää, että Lehtimäen kirjaston kehittämisestä kiinnostuneet tulisivat runsain joukoin paikalle iltaan.

Omatoimikirjasto ei tarkoita kirjastoa jossa ei lainkaan ole henkilökuntaa, vaan että kirjasto on avoinna silloinkin kun henkilökuntaa ei ole paikalla. samoilla henkilöstöresursseilla saadaan enemmän avoinnaolotunteja.

Asiakkaat tunnistautuvat kirjastoon mennessään automaateilla, pankkikortin tapaisella kortilla ja pin –luvulla, kirjastossa on valvontakamerat ja kirjoille palautusautomaatti sekä lainausmahdollisuus.

Henkilöstö tulee olemaan kirjastossa paikalla samoin kuin nytkin, maanantaisin ja keskiviikkoisin. Jatkossa ovet ovat avoinna myös muina aikoina varhaisesta aamusta iltamyöhään sekä viikonloppuisin.

Tavoitteena on, että uuteen systeemiin päästään lokakuun lopulla, sillä sitä ennen kirjaston kulunvalvonta ja tunnistautuminen on saatava kuntoon ja aineisto on merkittävä. Jos omatoimikirjastosta lähdetään kirja kainalossa ilman, että sitä on merkitty lainatuksi, pärähtää hälytys samoin kuin esimerkiksi kaupoissa.

Mitä muuta omatoimikirjasto voi alueensa asukkaille tarjota, kuin aineiston lainausta ja lehtien lukemista? Esimerkiksi Vantaalla omatoimikirjastossa on kopio- ja atk -palveluita ja jopa kahviautomaatti!

Ideat ovat tervetulleita, sillä yhden katon alle voidaan koota alueen tarvitsemia palveluja.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät