-3.4 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Hoiskontie 25 -kehittämiskeskus tuo tutkijahotellitoiminnan Alajärvelle

Hoiskontie 25 -kehittämiskeskus on saanut uuden ilmeen ja uuden palvelun. kehittämis- ja innovaatiokeskukseen on luotu uusi ilme, joka näkyy mm. toimijoiden yhteisessä roll upissa ja esitteessä, jossa esitellään keskuksen toimijat ja toiminta tiivistetysti.

Hoiskontie 25 on nimenä varmasti monelle alueella vielä vieras, vaikka tämä seudullinen asiantuntija-, rahoitus-, koulutus- ja kehittämistoimijoiden verkosto on tuonut yhdessä elinvoimaa alueelle jo vuodesta 2009 alkaen.

MAINOS

Kehittämiskeskuksessa aluetta palvelevat Järvi-Pohjanmaan yrityspalvelut Oy, Etelä-Pohjanmaan maakuntakorkeakoulun Alajärvi Kampus, Järviseudun ammatti-instituutti, Sopeva Oppisopimuspalvelut, Leader Aisapari ja Yritys-Suomi Järviseutu.

Vuosi sitten keväällä käynnistettiin konsulttitoimistoa apuna käyttäen kehittämiskeskuksen välitarkastelu, jonka tavoitteena oli uudistaa ja tiivistää toimintaa. Haastattelututkimuksen ja työpajojen kautta haettiin uusia ideoita ja toimintatapoja.

Viime syksynä käynnistettiin uuden yhteisen ilmeen suunnittelu, sillä keskuksen yhteisen näkyvyyden kehittäminen oli yksi teema, joka tuli esille työpajoissa.

Yhtenä teemana toiminnan tarkastelussa on ollut tilankäyttö ja sen pohjalta ollaankin saamassa Järviseudulle aivan uutta palvelua, tutkijahotellitoimintaa. – Myös muita yhteisiä uusia palveluja tuotteistetaan vielä tänä keväänä alkavassa uudessa Innovaatiokeskus -hankkeessa, kertoo JPYP:n hankekoordinaattori Virpi Palomäki.

Alajärvelle tutkijahotelli

Alajärvellä käynnistyy nyt myös tutkijahotellitoiminta, joka on avointa kaikille järviseutulaisille gradua, opinnäytetyötä, jatkotutkintoa tai muuta tutkimusta tekeville. Paikka on avoin myös muualla asuville, joiden tutkimus koskettaa aluetta.

Tutkijahotelli sijaitsee Hoiskontie 25 -kehittämiskeskuksen yhteydessä. Rauhallisia työtiloja esittelemässä  JPYP:n Vesa Alanko-Luopa ja Virpi Palomäki sekä maakuntakorkeakoulun Marjo Vistiaho.
Tutkijahotelli sijaitsee Hoiskontie 25 -kehittämiskeskuksen yhteydessä. Rauhallisia työtiloja esittelemässä JPYP:n Vesa Alanko-Luopa ja Virpi Palomäki sekä maakuntakorkeakoulun Marjo Vistiaho.

Hoiskontie 25 -kehittämiskeskuksen yhteyteen on saatu paikat kolmelle tutkijalle. Tutkijatilat antavat hyvät edellytykset viedä omaa tutkimustyötä eteenpäin.

Tutkijahotellitoiminta alkoi Seinäjoella nykymuodossaan 2010 ja palvelu rakennettiin koskemaan etelä-pohjalaisia jatko-opiskelijoita. Seinäjoen yliopistokeskuksen tutkijahotellitoiminta on otettu hyvin vastaan ja on Seinäjoella jo vakiintunutta.

Tutkijahotelli on palvelu, joka on tarkoitettu eteläpohjalaisille tutkijoille, jatko-opiskelijoille ja graduaan tekeville perustutkinto-opiskelijoille yliopistosta riippumatta. Myös ammattikorkeakoulun opinnäytetyön tekijät voivat osallistua toimintaan.

Tutkijahotellitoiminnalla tuetaan tutkimuksen tekemistä ja siitä tiedottamista tarjoamalla maksutta käyttöön toimivat työtilat ja työyhteisö. Alajärvellä tilat sijaitsevat Hoiskontie 25:n yhteydessä.

Lue lisää Hoiskontie 25:stä sekä tutkijahotelli -toiminnasta torstain 16.4. lehdestä!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät