-3.4 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Aisapari aloittaa Pallo liikeelle -tiedotuskiertueen

Leader -tuki paikalliseen kehittämiseen ja investointeihin tulee hakuun kevään aikana. Aisapari aloittaa alueellaan mittavan RoadShow -tiedotuskiertueen, joka käynnistyy PowerParkin RoadHousessa keskiviikkona 15.4. pidettävällä vuosikokouksella.

Kiertueella pidetään yrittäjille suunnattuja aamutilaisuuksia ja iltaisin kokoonnutaan kylä- ja seurantaloilla muiden investointi- ja kehittämishankkeiden merkeissä. Tilaisuuksia kiertueen aikana pidetään kaikkiaan kahdeksantoista. Tarkemmat ajankohdat löytyvät Aisaparin kotisivulta.

MAINOS

– Toivottavasti alueen toimijat lähtevät sankoin joukoin mukaan tilaisuuksiin, toiminnanjohtaja Mervi Niemi-Huhdanpää toivoo. Ensimmäisten hankehakujen toivotaan avautuvan huhti-toukokuun vaihteessa: olisi hieno saada pallo heti liikkeelle ja hankkeita käyntiin!

Aisapari on Leader-ryhmä eli paikallinen kehittämisyhdistys, jonka alueeseen kuuluvat Alajärven, Kauhavan ja Lapuan kaupungit sekä Evijärven, Lappajärven ja Vimpelin kunnat. Aisapari myöntää rahoitusta kehittämishankkeisiin, yleishyödyllisiin investointeihin ja yritystukiin Merkki päällä! -strategian tavoitteiden mukaisesti.

Leader-työtä rahoitetaan Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta. Ohjelmakauden 2014–2020 aikana ryhmien kautta kanavoituu yhteensä 300 miljoonaa euroa maaseudun mikro- ja pienyrityksille ja yhteisöille. Rahoitus koostuu EU:n, valtion ja kuntien varoista. Aisaparilla julkista tukea on jaettavaksi 10,3 miljoonaa euroa.

Sopimus allekirjoitettu

Suomen 54 Leader-ryhmää, maa- ja metsätalousministeriö ja Maaseutuvirasto solmivat sopimuksen paikallisen kehittämisstrategian toteuttamisesta.

Allekirjoitustilaisuus pidettiin Säätytalolla ja Aisaparin puolesta nimensä kirjoittivat puheenjohtaja Marketta Kangas ja toiminnanjohtaja Mervi Niemi-Huhdanpää. Sopimuksen toista osapuolta edustivat maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo ja Maaseutuviraston ylijohtaja Leena Tenhola.

– Paikallinen kehittämistoiminta on hyvin innovatiivista ja ketterää. Vaikeassa taloudellisessa tilanteessamme on tärkeää, että kehittämistoiminnalla saadaan kasvua aikaan. Leader-ryhmien merkitys paikallisten toiminnan ja kehityksen moottorina korostuu nyt entisestään, totesi maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo allekirjoitustilaisuudessa.

Kehittämistoiminnan tulokset ovat konkreettisia. Vuosina 2007–2013 Leader-rahoituksella syntyi yli 2000 uutta työpaikkaa ja yli 800 uutta yritystä sai aloitustukea. Hankkeita toteutettiin yli 8000.

Leader-ryhmien avulla on muun muassa kohennettu ympäristöä, parannettu palveluita, lisätty kansainvälistä yhteistyötä ja innostettu nuoria toimintaan mukaan.

Kirjainyhdistelmä LEADER tulee ranskan kielen sanoista Liason Entre Actions de Developpement l’Economie Rurale, mikä tarkoittaa maaseudun taloudellisen kehittämisen verkostoa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät