2.6 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Osallistu Vuoden maisemateko -kilpailuun

Maa- ja kotitalousnaiset valitsevat syksyllä 2015 Vuoden maisemateon. Maisemateko on pieni tai suuri teko, joka on muuttanut maisemaa paremmaksi. Kilpailussa valitaan ehdotusten perusteella sekä maakuntien että Suomen parhaat maisemateot.

Tunnustuksen saaja voi olla yksittäinen henkilö, paikallinen yhdistys, talkooporukka tai muu taho.

MAINOS

Maa- ja kotitalousnaiset haluavat kilpailulla nostaa esille maakuntien ahkerat yhdistykset, talkoolaiset ja muut toimijat, jotka usein vapaaehtoisesti kohentavat kyliensä maisemaa.

Maisemateko voi olla näkymien aukaisemista, raivaamista, rakennusten tai rakennelmien kunnostamista, luonnon monimuotoisuuden lisäämistä, rantojen hoitoa tai kylämaiseman parantamista.

– Hoidettu maisema lisää alueen vetovoimaisuutta ja parantaa asukkaiden viihtyvyyttä. Toivomme, että kilpailun myötä yhä useamman asukkaan silmät avautuisivat näkemään kotimaiseman kauneuden, kertoo Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen kehityspäällikkö Hannele Partanen.

– Maisema ei säily sellaisenaan ilman pitkäjänteistä hoitoa ja siihen tarvitaan yhteistä tahtoa. Paikallisten ihmisten työ on arvokasta työtä suomalaisen maiseman eteen.

Kilpailuohjeet

Ottakaa maisemasta valokuvia ennen ja jälkeen maisemateon. Kuvailkaa maisemateon tulokset. Kertokaa, mitä teitte ja ketkä teon tekivät. Kertokaa, miksi juuri teidän tekonne olisi vuoden maisemateon arvoinen.

Lähettäkää kuvailu 31.8.2015 mennessä piirikeskuksenne maisema-asiantuntijalle (yhteystiedot alla). Liittäkää ehdotuksen mukaan valokuvat, yhteystiedot ja mahdolliset lehtileikkeet.

Maa- ja kotitalousnaisten / ProAgrian piirikeskusten maisema-asiantuntijat valitsevat yhdessä asiantuntijaraadin kanssa ehdotusten perusteella maakuntien parhaat maisemateot syyskuussa 2015.

Näistä voittajista valitaan Suomen Vuoden maisemateko, joka julkistetaan lokakuussa 2015. Valtakunnallisen valinnan tekee Maa- ja kotitalousnaisten Keskus yhdessä valtakunnallisen raadin kanssa

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät