Kukkapuoti Helmi tarjoaa näyttävää sidontaa ja perinteisen kukkakaupan palvelut Alajärvellä

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärvelle on perustettu uusi kukkakauppa, Kukkapuoti Helmi, joka tarjoaa yrittäjä Eva Pollarin toimesta näyttävää sidontaa ja perinteisen kukkakaupan palvelut leikko- ja ruukkukukkineen, huonekasveineen sekä pienin lahjatavara- ja korttivalikoimin.

Eva Pollarilla on alalle pitkä käytännön kokemus sekä opintojen tuoma varmuus. Eva asuu Lehtimäellä, mutta on kotoisin Virosta läheltä Tallinnaa, josta on muuttanut Suomeen jo 18 vuotta sitten. Evan suomenkielestä ei enää juuri voikaan huomata vierasta sointia. Siihen vaikuttaa varmasti paitsi pitkä aika, mutta myös se, että Suomessa Eva on jatkuvasti ollut asiakaspalvelutyössä ja välillä opiskelemassa.

MAINOS

Puutarhanhoito on kiinnostanut Evaa aina ja jo Virossa hän työskenteli alalla. Evan isällä oli iso puutarha, jossa tytärkin luonnollisesti työskenteli.

Kukasta on moneksi. Tässä elävä kukka koristaa rannekorua.
Kukasta on moneksi. Tässä elävä kukka koristaa rannekorua.

Suomeen tultuaan Eva aloitti työt Tuurissa kesäisin puutarhamyymälässä ja talvisin kukkaosastolla. Vaikka käytännön osaaminen oli hyvässä hallussa, Eva halusi oppia lisää ja niinpä hän opiskeli työn ohessa Jamilla puutarhuriksi, josta valmistui 2007.

Tämä ei tiedonjanoista Evaa tyydyttänyt, vaan oppia piti saada lisää. Niinpä hän hakeutui Jämsän ammattiopistoon, jossa opiskeli floristiksi.

Tämän jälkeen oli melko selvää, että jos alan töitä haluaa tosissaan tehdä, on parasta ryhtyä yrittäjäksi, koska työpaikkoja ei juurikaan ole tarjolla kuin sesongeiksi.

Nyt Eva on avannut oman kukkapuodin Alajärvelle ja tarjoaa juuri sitä, mitä perinteisissä kukkakaupoissa on tarjolla: kauniisti ja ammattitaidolla sidottuja kimppuja, suru- ja hääsidontaa sekä leikkokukkia, ruukkukukkia, huonekasveja ja kevään tullen kesäkukkia.

Rinnalla on lahjatavaraa, pääasiassa kotimaista käsityötä, eli sellaisia tuotteita joita ei markettien hyllyistä tule vastaan.

Myymälä on avoinna Keskuskatu kymmenessä, samassa kiinteistössä muun muassa Kulta-Hipun ja Liljamon optiikan kanssa, tiistaista perjantaihin kello 9-17 ja lauantaisin kello 9-13. Sunnuntaisin ja maanantaisin liike on suljettu.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliMarja-Terttu Rytkönen karaokevoittoon!
Seuraava artikkeliOma Säästöpankki aloitti Vimpelissä