Alajärvelle rakennettavalle kerrostalolle rakennuslupa

Mainos[adrotate banner="3"]

Järvi-Pohjanmaan rakennus- ja ympäristölautakunta kokoontui 22.4.ja myönsi kokouksessaan rakennusluvan Kiinteistö Oy Alajärven Riihipuiston nelikerroksisen betonirakenteisen kerrostalon ja kahden erillisen autokatos -rakennuksen rakentamiselle.

Rakennuspaikka sijaitsee osuuspankkirakennuksen takana Alajärven kaupungin Alajärven kylän Rauhala nimisellä tilalla Rno: 5:771. Tila muodostaa asemakaavassa korttelin 19 tontin 3. Tontti sijaitsee kaavan mukaisella AL alueella ja se on rakentamaton ja toimii tällä hetkellä osittain osuuspankin autojen pysäköintialueena.

MAINOS

Jo aiemmin viime vuoden maaliskuulla kaupunginhallitus on myöntänyt poikkeamisluvan neljään kerrokseen rakentamiselle.

Kerrostaloon rakentuu 19 asuntoa ja kokonaiskerrosala tulee olemaan yli 1500 neliötä. Talo on betonirunkoinen ja hissillä on pääsy jokaiseen kerrokseen. Kellaritiloihin rakennetaan väestönsuojatilat.

Talo on ulkopuolelta pääosin vaaleaksi rapattu ja tehosteena käytetään vaakauritettua tummaa betonielementtiä mm. sisääntulossa ja parvekkeiden väliseinissä.

Erillisissä autokatosrakennuksissa on paikat 15 autolle ja toisen rakennuksen yhteydessä on jätekatos ja talon varastotila. Lisäksi piha-alueella on 7-9 autopaikkaa ja osuuspankille varatut paikat ovat käytettävissä iltaisin ja viikonloppuisin.

Hankkeen urakoi Rakennusliike Mikko Ranta Oy.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliJamin puutarhan kevät 2015 -messuilla ei räntäsadekaan haittaa
Seuraava artikkeliTyöttömien työnhakijoiden määrä laski Alajärvellä ja Lappajärvellä