12.8 C
Alajärvi
lauantai 30.9.2023
spot_img
MAINOS

Alajärvelle rakennettavalle kerrostalolle rakennuslupa

Järvi-Pohjanmaan rakennus- ja ympäristölautakunta kokoontui 22.4.ja myönsi kokouksessaan rakennusluvan Kiinteistö Oy Alajärven Riihipuiston nelikerroksisen betonirakenteisen kerrostalon ja kahden erillisen autokatos -rakennuksen rakentamiselle.

Rakennuspaikka sijaitsee osuuspankkirakennuksen takana Alajärven kaupungin Alajärven kylän Rauhala nimisellä tilalla Rno: 5:771. Tila muodostaa asemakaavassa korttelin 19 tontin 3. Tontti sijaitsee kaavan mukaisella AL alueella ja se on rakentamaton ja toimii tällä hetkellä osittain osuuspankin autojen pysäköintialueena.

Jo aiemmin viime vuoden maaliskuulla kaupunginhallitus on myöntänyt poikkeamisluvan neljään kerrokseen rakentamiselle.

MAINOS

Kerrostaloon rakentuu 19 asuntoa ja kokonaiskerrosala tulee olemaan yli 1500 neliötä. Talo on betonirunkoinen ja hissillä on pääsy jokaiseen kerrokseen. Kellaritiloihin rakennetaan väestönsuojatilat.

Talo on ulkopuolelta pääosin vaaleaksi rapattu ja tehosteena käytetään vaakauritettua tummaa betonielementtiä mm. sisääntulossa ja parvekkeiden väliseinissä.

Erillisissä autokatosrakennuksissa on paikat 15 autolle ja toisen rakennuksen yhteydessä on jätekatos ja talon varastotila. Lisäksi piha-alueella on 7-9 autopaikkaa ja osuuspankille varatut paikat ovat käytettävissä iltaisin ja viikonloppuisin.

Hankkeen urakoi Rakennusliike Mikko Ranta Oy.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät