0.7 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Työttömien työnhakijoiden määrä laski Alajärvellä ja Lappajärvellä

Etelä-Pohjanmaalla oli maaliskuun lopussa 9 662 työtöntä työnhakijaa. Määrä laski edellisen kuukauden lopusta 732 hengellä (7 prosenttia). Vuoden takaisesta tilanteesta työttömien työnhakijoiden määrä nousi 878 hengellä (10 prosenttia).

Lomautettuna oli 1471 henkilöä. Lomautettujen määrä nousi 53 henkilöllä (3,7 prosenttia) viime vuodesta. Lyhennetyllä työviikolla oli 945 henkilöä. Määrä kasvoi viime vuodesta 253 hengellä (36,6 prosenttia).

MAINOS

Työttömien työnhakijoiden osuus Etelä-Pohjanmaan ELY-keskusalueen työvoimasta oli 10,9 prosenttia. Manner-Suomessa ainoastaan Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli alhaisempi.

Koko maassa työttömiä työnhakijoita oli 346 988 henkilöä. Lukumäärä nousi 31 318 henkilöllä (9,9 prosenttia) viime vuoden vastaavasta ajankohdasta. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 13,2 prosenttia.

Kuntien ja seutukuntien tilanne

Työttömien työnhakijoiden määrää nousi viime vuodesta kaikissa seutukunnissa. Työttömyyden kasvu oli voimakkainta Suupohjan seutukunnassa, jossa myös työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli korkein.
Työttömien työnhakijoiden määrä laski viime vuodesta Alajärvellä ja Lappajärvellä. Kuortaneella tilanne säilyi viime vuoden tasolla. Muissa kunnissa tilanne kehittyi heikompaan suuntaan.
Tilanne heikkeni suhteellisesti eniten Karijoella, Evijärvellä ja Jalasjärvellä. Maakunnan alimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Kauhavalla ja Kuortaneella. Korkeimmat osuudet olivat puolestaan Soinissa ja Karijoella.

Järviseudun työttömät työnhakijat ja avoimet työpaikat

Maaliskuun lopussa työttömiä oli Alajärvellä 456, Lappajärvellä 127, Soinissa 130 ja Vimpelissä 147.

Muutosta Helmikuusta maaliskuuhun oli Alajärvellä -92, Lappajärvellä -16, Soinissa -6 ja Vimpelissä -20.

2014 vuoden maaliskuuhun verrattuna muutosta oli Alajärvellä -20, Lappajärvellä -9, Soinissa +17 ja Vimpelissä +3.

Työvoimaa on Alajärvi 4219 henkilöä, Lappajärvellä 1185, Soinissa 898 ja Vimpelissä 1362.

Työttömien osuus työvoimasta oli Alajärvellä 13 prosenttia, Lappajärvellä 9,1 prosenttia, Soinissa 14,5 prosenttia ja Vimpelissä 10,8 prosenttia.

Samuli Rantakangas

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät