1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Elävä musiikki virkisti Venlan ja Väinön väkeä

SPR:n paikallisosaston ja Vimpelin Kirkonkylän Kyläyhdistyksen yhteistyönä järjestettiin Venla ja Väinö -kodin asukkaille virikkeellinen ohjelmatuokio. Soile Kautiainen-Hietala lauloi vanhaa tanssimusiikkia Heikki Viitaniemen säestäessä kosketinsoittimilla.

Venla -kodin ruokasaliin ja aulatilaan oli kokoontunut yhteensä yli 20 asukasta molemmilta osastoilta, myös henkilökunta pääsi nauttimaan viihdyttävästä elävästä musiikista. Musiikki tarttui asukkaisiin, jalat alkoivat lyömään tahtia ja innokkaimmat intoutuivat imitoimaan itse soittoliikeitä tehden.

MAINOS

Venla -kodin henkilökunnan mukaan musiikki on juuri se elementti, joka parhaiten virkistää hoivakodin toistuvissa rutiineissa eläviä vanhuksia. Hoitajat ottivat tunnin kestäneen musiikkisession ilolla vastaan ja soisivat piristystä vanhusten päiviin tuovien vierailujen saavan jatkoa.

SPR:n paikallisosaston aloitteesta maaliskuun lopulla Vimpelin kirkonkylässä toimivilla yhdistyksillä oli yhteiskokoontuminen, jossa pantiin alulle ja suunniteltiin virikkeellisen toiminnan aikaan saamista Venla ja Väinö -kodin asukkaille.

Nyt toteutuneen musiikkituokion jälkeen vierailut jatkuvat vapunaattona, jolloin Kirkonkylän Kyläyhdistyksen naisduo Soile-Kautiainen-Hietala ja Anneli Ahtola vierailevat hoivakodissa tuoden asukkaiden iloksi täytettyjä, piristävän värikkäitä ilmapalloja.

Elävä musiikki tarttui hoivakodin asukkaisiin innokkaimman alkaessa soittamaan jo itse ilmakitaraa.
Elävä musiikki tarttui hoivakodin asukkaisiin innokkaimman alkaessa soittamaan jo itse ilmakitaraa.

Vanhuksia virkistävän toiminnan muodossa Venla ja Väinö -kodissa tulevat toukokuussa vierailemaan ainakin Eläkeliiton Vimpelin yhdistys ja kesäkuussa MLL-Vimpeli. Vanhuksille virikkeellisen toiminnan järjestämistä organisoi SPR:n paikallisaktiivi Kaisa Alanen.

Hänen kaavailuissa on saada jatkossa hoivakotiin laulamaan myös ala-asteen oppilaita sekä kesän koitettua esim. Lions-Clubin miesväkeä ulkoiluttamaan hoivakodin asukkaita. Alanen toivoo lisää yhdistyksiä ja vapaaehtoisia ilmoittautumaan mukaan, jotta vanhuksia virkistävistä vierailuista saataisiin jatkuva yhteisöllisyyttä edistävä elämänmuoto kirkonkylälle.

Juhani Huopana

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät