1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Lehtimäeltä noussut Punainen Lanka-yhtye on nyt PULA

Lehtimäen Rannankylässä on varttunut tiivis nelikko, jonka ystävyys ei ole ajautunut karille vielä tänäkään päivänä. Suvi Kekkonen, Salla Mäkipelto, Susanna Etelämäki ja Senni Hauta-aho olivat perustamassa Punainen Lanka-nimistä bändiä ollessaan 16-vuotiaita. Ensimmäisen keikkansa he vetivät vuonna 2005 Lehtimäen yläasteen ruokasalissa.

Tyttöjen palo musiikin tekemiseen on edelleen kova. Kokoonpanossa tapahtuneiden muutosten seurauksena yhtyeen nimeksi tuli PULA, jonka Pilvenkarkottaja-niminen esikoisalbumikin on jo saatu pihalle. Huolimatta nimen vaihdosta, musiikin tekoa jatketaan omalla persoonallisella punk-rock-tyylillä.

MAINOS

-Uusi albumi kuvastaa ihmisen loputonta kaipausta kohti jotain suurempaa. Levyn teemoina käsitellään elämän haasteita, suuria kysymyksiä, halua etsiä ja löytää. Ne kiteytyvät siihen, että ihmisellä on enemmän kysymyksiä kuin vastauksia, kertoo kitaristi-laulaja Suvi, joka vastaa lyriikoista yhdessä Sennin kanssa.

-Lyriikoiden kirjoittaminen on minulle tärkeä itseilmaisun muoto. Se toimii musiikin ohella hyvänä terapiana ja keinona käsitellä kohtaamansa maailmaa ja sen ilmiöitä, Senni jatkaa.

Punaisen Langan kanssa keikkailu tapahtui pääosin kristillisissä tapahtumissa, mutta nyt keikat painottuvat klubimaailmaan, koska tytöt kokevat musiikkinsa toimivan siellä paremmin. Punaisen Langan ajoilta bändi nostaa mieleenpainuvimmaksi hetkeksi sen, kun saivat esiintyä Maata Näkyvissä-festivaalilla päälavalla. Samoin levyttäminen merkittävän henkilön, Jonas Olssonin kanssa oli bändin jäsenille kova juttu.

Kunkin tytön perheessä on aina kannustettu musikaalisuuteen. Esimerkiksi Susanna kertoo, että heidän kotonaan on aina ollut piano siltä varalta, jos joku sillä innostuisi soittamaan. Senni aloitti viulun soiton opiskelun jo nuorena Alajärven musiikkiopistossa ja Suvi innostui kitaran soitosta samoihin aikoihin.

Tällä hetkellä PULA:n jäsenet ovat asettuneet perheineen ympäri Suomea, Susanna vaikuttaa Forssassa, Suvi ja Salla Tampereella ja Senni Jyväskylässä. Välimatkoista huolimatta jäsenet pitävät tiivistä yhteyttä ja kuvailevatkin bändiporukkaa toiseksi perheekseen.

Roosa Linnanmäki

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät