-0.3 C
Alajärvi
lauantai 02.3.2024
MAINOS

Alajärvelle ja Lappajärvelle vesihuoltoavustuksia

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on jakanut avustuksina vesihuollon tukemiseen reilut 1,2 miljoonaa euroa.

Vesihuoltoavustusta myönnettiin ELY-keskuksen alueella yhteensä 13 hankkeelle jätevesiviemäriverkostojen laajentamiseksi haja-asutusalueilla ja maaseutuyhdyskunnissa. Hankkeiden kokonaiskustannusarvio on noin kuusi miljoonaa.

MAINOS

Myönnettävillä avustuksilla mahdollistetaan yhteisviemäröinnin järjestäminen yhteensä noin 730 taloudelle ja lisäksi luodaan kylille ja niiden elinkeinoelämälle kehittymismahdollisuuksia.

Avustuksia suunnattiin kuntien vesihuollon kehittämissuunnitelmissa esitetyille hankkeille ja sen lisäksi otettiin huomioon myös valtakunnallisen viemäröintiohjelman periaatteet. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskukselle tuli yhteensä 27 hakemusta. Haetut avustukset olivat noin viisi miljoonaa.

Alajärven kaupungille myönnettiin vesihuoltoavustusta 128000 euroa Hoisko-Halla-aho siirtoviemärin ja vesijohdon rakentamiseen. Lappajärven kunta sai Tarvolan-Nyyssölän alueen viemäröintiin 180000 euron avustuksen.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät