13.8 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Soini-seuran näyttelyssä Mannerheim -aineistoa

Soini-seuran kesänäyttelyperinne on jatkunut jo vuodesta 1999 lähtien. Pitkään näyttelyä pidettiin Soini-talolla, mutta nyt näyttely on jo kolmatta kertaa teollisuusalueen ns. Kombi-hallilla Soini-seuran näyttelytiloissa.

Näyttelyn nimenä käytetään Suomalainen sotilas ja lotta. Jatkuvaa näyttelyä on täydennetty kesäajaksi Mannerheim pienoisnäyttelyllä. Kaikkein harvinaisimpana esineenä Soini-seuran puheenjohtaja Lasse Autio esittelee Mannerheimin käyntikorttia, jota ei ole esillä Aution mukaan edes Mikkelin Mannerheim-museossa.

MAINOS

-Tätini hoiti sota-aikoina erästä Chevalier-sotilaana palvellutta miestä. Hän oli saanut käyntikortin itse Mannerheimiltä, joka oli myös ollut Chevalier -sotilaana. Kortti oli siten myös hänen kiitoksensa hyvästä hoidosta.

Näyttelyssä on esillä kymmeniä valokuvia ja postikortteja Mannerheimin ajoilta. Uutuutena esillä on amerikkalaisen korpraali Paul Carpenterin ja venäläisen majurin asu kunniamerkkeineen. Sotilasmitalien kokoelmassa on peräti 48 mitalia. Näyttelyssä on esillä myös sota-ajan korsu, Lotta-Svärd ja kunniamerkkikokoelma.

Soini-seuran kesänäyttelyn kesätyöntekijöinä toimivat Emilia Leppälä ja Vilma Degerlund. Näyttely on avoinna tiistaista lauantaihin klo 12-16 heinäkuun loppuun saakka. Näyttelyyn on aikuislta pieni pääsymaksu. Kesäkahvila on myös toiminnassa.

Rami Puro

Soini-seuran puheenjohtaja Lasse Autio esitteli Mannerheim-pienoisnäyttelyä näyttelyn avajaisissa. Kesätyöntekijöinä toimivat Emilia Leppälä ja Vilma Degerlund.
Soini-seuran puheenjohtaja Lasse Autio esitteli Mannerheim-pienoisnäyttelyä näyttelyn avajaisissa. Kesätyöntekijöinä toimivat Emilia Leppälä ja Vilma Degerlund.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät