0.5 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Etelä-Pohjanmaa menestyi murteenpuhumisen SM-kisassa Kajaanissa

Murteella puhumisen Suomen mestaruuskilpailuissa eilen keskiviikkona Kajaanin Raatihuoneen torilla Etelä-Pohjanmaan viisihenkinen joukkue napsaisi suurimman kannatuksen 300 kuulijan edessä. Toiseksi ylsi Väylän vaimot Tornionseudulta Pellosta.

Pääjärjestäjän Suomen Heimot ry:n ja tuomariston puheenjohtaja, professori Osmo Hänninen kehui vuolaasti eteläpohjalaisjoukkuetta, johon kuuluivat Esko Kohtanen Kurikasta, Aino Mäki-Kaukola Seinäjoelta, Kauno Luoma (Kortesjärvi) Kauhavalta, Elise Laitila Ilmajoelta ja Eero Peltoniemi Kauhavalta.

MAINOS

Tuomaristossa istui mm. Jorma Aro Seinäjoelta. Hän oli yllättynyt koko kilpailun hyvästä fiiliksestä, jonka saivat kilpailijat aikaan erinomaisilla, jopa hersyvillä suorituksillaan. Olihan kilpailun tarkoituksena elvyttää ja ylläpitää murteella puhumisen taitoa Suomen eri heimojen keskuudessa.

-Vaikka kilpailu on leikkimielinen, sen toivotaan vahvistavan suomalaisten sanallista valmiutta ja kehittävän keskustelukulttuuria. Tässä tavoitteessa tämän kertaisessa kilpailussa kyllä onnistuttiin, kiittää Aro.

Henkilökohtaisessa kilpailussa Suomenmestaruuden otti Hannakaisa Heikkinen Kiuruvedeltä. Toiseksi ylsi Kauno Luoma Kauhavalta ja kolmanneksi Antero Meriläinen Kajaanista.

Jyrytetyssä joukkuekisassa voiton vei Väylän vaimot Pellosta, kakkossijaan ylsi Etelä-Pohjanmaa ja kolmossijaan Savo.

Kajaanissa kokouksensa pitänyt Suomen heimot ry päätti, että parin vuoden kuluttua Murteella puhumisen Suomen mestaruudet ratkotaan 7.-8.8.2017 Etelä-Pohjanmaalla, Etelä-Pohjanmaan opistolla Ilmajoella. Silloin voidaan kuulla eri murteilla Suomen satavuotisesta uurastuksesta kaiken kansan eteen.

Viimeksi SM:t ovat olleet 2009 Etelä-Pohjanmaalla, silloin Kuortaneella. Kilpailut pidetään kahden vuoden välein.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät