-7.3 C
Alajärvi
sunnuntai 21.4.2024
MAINOS

Karaoken kantapaikkana tunnettu Villiviini täyttää 20 vuotta

20 vuotta sitten Kyyjärven kunta etsi yrittäjää keskustan vanhaan kauppakiinteistöön. Lama-aika alkoi olla ohi ja yrittäjähenkinen Anita Collin päätti tarttua tilaisuuteen toimia itse omana työnantajanaan. Hän muutti Saarijärveltä poikansa Erikin kanssa Kyyjärvelle ja perusti ravintola Villiviinin.

Työpaikka on ollut Anitalle ja Erikille kuin toinen koti ja asiakkaat ovat vuosien aikana käyneet hyvin tutuiksi. Tänä päivänä Erik palvelee heitä tiskin takaa ja Anita häärää keittiössä pitsoja valmistaen.
Villiviinin sisätiloihin mahtuu noin sata ihmistä ja ulos terassille 40. Silloin kun tilat ovat täynnä, on yrittäjällä levollinen mieli. Villiviini tunnetaan karaoken kantapaikkana, missä myös moni lemmentarina on saanut alkunsa.

MAINOS

Rakennuksen yläkerrassa olevassa huoneessa on vuosien aikana majoitettu monet esiintyvät artistit Neumannista Tommi Läntiseen. Onpahan itse Pelle Miljoonakin käynyt testaamassa Villiviinin kellarisaunaa.

-Tiloissa on tehty pientä remonttia tarpeen mukaan, mutta jo uusilla maaleilla saisi ravintolaan uutta ilmettä. Hyvän vision kanssa ravintolasta saisi pienellä vaivalla modernin ja viihtyisän näköisen.
Vision omaavia ihmisiä nyt toden teolla metsästetäänkin. Anita on nimittäin jo muutaman vuoden ajan miettinyt eläkkeelle jäämistä ja yrityksestä luopumista. Myös Erikin on aika lähteä maailmalle. Kuntalaisia uutinen harmittaa, mutta Anita kokee, että nyt tarvitaan kehiin nuorempaa intoa ja osaamista.

– Toivon todella, että joku rohkenisi lähteä yrittämään. Yrittäjänä töissä on kiinni kaiken aikaa, mutta vapaus omien ratkaisujen tekemiseen on hienointa. Tietysti omat rentoutumiskeinot tulee tunnistaa arjen keskellä. Minulle parasta terapiaa on lukeminen ja koirien kanssa lenkkeily, Anita sanoo.

Anitasta ulospäin välittyvä positiivinen elämänasenne on yksi merkittävä tekijä, jonka avulla on selvitty vaikeistakin ajoista. 20-vuotiseen taipaleeseen on Anitan mukaan mahtunut niin tuulista kuin tyyntäkin aikaa. – Huonoina kausina on aina uskottu, että vielä täältä noustaan. Ja aina on noustu, Anita toteaa.

– Jos itselläni olisi vielä jaksamista, voisin kuvitella perustavani tähän grillin tai hostelli-tyyppisen majapaikan. Niitä täällä ei vielä ole ja mikä hienointa – nämä tilat tarjoavat niihin ja moneen muuhun toimintaan täydelliset puitteet.

Villiviini sijaitsee aivan Kyyjärven keskustassa ja etsii nyt uutta, innokasta yrittäjää.
Villiviini sijaitsee aivan Kyyjärven keskustassa ja etsii nyt uutta, innokasta yrittäjää.

Roosa Linnanmäki

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät