Soinin Sisun pyöräilyjaoston kesätoiminta täydessä vauhdissa

Mainos[adrotate banner="3"]

Soinin Sisun pyöräilyjaoston ensimmäiset yhteisajot ajettiin jo keväthangilla Soinissa. Hyvät hankikelit mahdollisti pyöräilemisen melkein kaikkialla joten reitit sai valita vapaasti. Toukokuussa järjestettiin ensimmäistä kertaa alkeiskurssi, josta varmasti tulee toukokuun perinne.

Heti kauden alettua jäsenet aloittivat määrätietoisen harjoittelun kohti yhtä kauden päätapahtumaa TAHKO MTB. Lukuisat yhteiset ajot ja harjoittelu loi pohjan ennätys suurelle lähtijäjoukolle. Ryhmä saivat uudet edustus asut juuri sopivasti ennen kesän ensimmäistä starttia.

MAINOS

Tahko MTB 26-27.6.

Tapahtuma on Suomen suurin maastopyöräilytapahtuma jossa yli 2300 osallistuja eri matkoilla yhteensä.

SoSin Ryhmässä oli mukana 12 ajajaa eri puolilta Järvi-Pohjanmaata. Kaikki osallistuivat haastavaan Tahko MTB tapahtumaa omin tavoittein ja itselleen sopivalle matkalle.

Neljä lähti ajamaan yöttömän yön ajoa ja nauttimaan kiireettömästä ajosta Tahkon upeissa maisemissa. Lähtö perjantai-iltana puolilta öin ja iloinen ryhmä saapui maaliin 60 kilometrin vaativalta reitiltä aamun tunteina. Tunnelma oli katossa ja kokemus oli ollut mahtava. Kesäinen yö ja kaunis luonto olivat selvästi tehnyt vaikutuksen ajajiin.

Päivälähdössä SoSi:n ajajavat osallistuivat päälähtöön 60 kilometriä (7 ajajaa) ja hieman lyhempään 45 kilometriä (1 ajaja). Molemmat matkat ovat erittäin vaativia, suurelta osin samoja polkuja, niin teknillisesti että fyysisesti. Tänä vuonna reitti oli erityisen vaativa sateisen kesän takia ja reitti oli suurelta osin märkä ja erittäin mutainen.

Tämän takia olikin ilahduttavaa että kaikki ryhmän jäsenet suoriutuivat reitistä ja pääsivät ilman suurempia vaikeuksia maaliin. Tapahtumaan kaikki jäsenet osallistuvat omilla tavoitteillaan ja jollekin tavoite on vain selvitä rankasta reitistä maaliin, joka jo sinänsä on kovan fyysinen suoritus, kun taas toiset asettaa itselleen aikatavoitteen jonka yrittää saavuttaa.

Tämän vuoden märällä reitillä aikaa kului jäsenillä 4 – reilun 5 tuntia suoriutua 60 kilometrin matkasta, joten suoritus on pitkäkestoinen ja vaatii hyvää fyysistä kuntoa. Päämatkan maalin pääsi tänä vuonna 1239 naista ja miestä.

Yhteisajot jatkuvat kesän aikana ja seuraa suuri tapahtuma kilpailutapahtuma on JÄMI84. Hiekkainen kangasmaasto tekee reitistä erittäin nopean ja päälähdöt on 42 ja 84 kilometrin matkat. Mahdollista on myös osallistua nuorten sarjoihin ns. Jämi84Minimaraton, ikäluokilla -10 ja -12 matka n.10 kilometriä, -14 ja -16 23 kilometriä.

Toiminasta kiinnostuneita pyydetään ottamaan yhteyttä. Toiminnassa on mukana myös paljon jäseniä, jotka eivät osallistu aiemmin kerrottuihin MTB massatapahtumiin, vaan ovat mukana seuran toiminnassa ja osallistuvat esim. yhteisajoihin.

Yhteisajot ovat myös hyvä tapa tutustua lajiin ja saada opastusta harrastuksen aloittamiseen tai edelleen kehittämiseen. Se on myös hyvä tapa tutustua alueemme hienoihin reitteihin.

Rami Puro

MAINOS
Edellinen artikkeliUistelut Ähtärinjärvellä
Seuraava artikkeliLehtimäen Sähkö 70 vuotta