24.3 C
Alajärvi
tiistai 28.5.2024
MAINOS
MAINOS

Levätilanne on ennallaan Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella

Viikolla 32 sinilevää on edelleen havaittu hieman Ähtärinjärven eteläpäässä sekä Kuortaneenjärvellä.

Lisäksi hieman sinilevää on havaittu Lappajärven Lakaniemellä. Levähavainnot valtakunnallisista havaintopaikoista tallennetaan kaikille avoimeen Järviwiki -palveluun ( http://www.jarviwiki.fi). Tällä viikolla ei ole tullut yleisöhavaintoja.

MAINOS

Veden lämpötila on samalla tasolla kuin viime viikolla, tiistaina veden lämpötila oli 18,2 °C Ähtävänjoen alaosalla.

Satakunnassa todettiin viime viikolla kuusen suopursuruosteen aiheuttamia ruskeita lauttoja vesistöjen pinnoilla. Kuusen suopursuruosteen itiöt ovat vaarattomia ja muodostavat joskus lauttoja, jotka voivat muistuttaa leväkukintaa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät