14.3 C
Alajärvi
torstai 08.6.2023
spot_img
MAINOS

Levätilanne on ennallaan Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella

Viikolla 32 sinilevää on edelleen havaittu hieman Ähtärinjärven eteläpäässä sekä Kuortaneenjärvellä.

Lisäksi hieman sinilevää on havaittu Lappajärven Lakaniemellä. Levähavainnot valtakunnallisista havaintopaikoista tallennetaan kaikille avoimeen Järviwiki -palveluun ( http://www.jarviwiki.fi). Tällä viikolla ei ole tullut yleisöhavaintoja.

Veden lämpötila on samalla tasolla kuin viime viikolla, tiistaina veden lämpötila oli 18,2 °C Ähtävänjoen alaosalla.

MAINOS

Satakunnassa todettiin viime viikolla kuusen suopursuruosteen aiheuttamia ruskeita lauttoja vesistöjen pinnoilla. Kuusen suopursuruosteen itiöt ovat vaarattomia ja muodostavat joskus lauttoja, jotka voivat muistuttaa leväkukintaa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät