Lappajärveläiselle Teuvo Sadeharjulle kotiseututyön korkein tunnustus

Mainos[adrotate banner="3"]

Suomen Kotiseutuliitto on myöntänyt Lappajärvellä asuvalle kotiseutuaktiivi Teuvo Sadeharjulle kotiseututyön ansiomitalin.

Ansiomitalit luovutettiin Espoon Valtakunnallisten kotiseutupäivien gaalassa tänään lauantaina 8. elokuuta.

MAINOS

Kotiseututyön ansiomitali on Kotiseutuliiton korkein jaettava tunnustus, jota on myönnetty vuodesta 1953 alkaen. Ansiomitalin myöntäminen edellyttää saajalta maakunnallisia tai valtakunnallisia ansioita kotiseututyössä tai erittäin merkittäviä ansioita paikallisessa kotiseututyössä.

Lappajärven kotiseutumuseosäätiön ja Tarvolan kyläyhdistyksen perustaja Teuvo Sadeharju on poikkeuksellisen aktiivinen kotiseutujen puuhamies niin paikallisesti kuin maakuntatasolla.

Hän on ollut mukana niin uima- ja nuotiopaikkojen kunnostamisessa ja kylätalon rakentamisessa kuin maakunnan kyläyhdistysten kokoavana voimana perustamassa Eteläpohjalaiset kylät ry:tä ja sen hallituksessa 1990-luvulta lähtien.

Sadeharju on vuosikymmeniä kestäneen kotiseutu-uransa aikana ollut aktiivisena mukana myös mm. Järviseutu-Seuran hallituksessa ja maakunnan liiton toiminnassa.

Mitalin saivat lisäksi Seppo Katila Seinäjoelta ja Toivo Hyyryläinen Oulusta, Matti Nieminen Keravalta, Erkki Salo Kylmäkoskelta, Kaija Santaholma Helsingistä ja Matti Tokkari Helsingistä.

Valtakunnalliset kotiseutupäivät on Suomen Kotiseutuliiton ja kotiseututyön vuotuinen päätapahtuma, joilla käsitellään kotiseututyön ajankohtaisia aiheita ja esitellään järjestäjäaluetta.

Päiviä on järjestetty vuodesta 1949 lähtien joka vuosi. Edellisen kerran kotiseutupäiviä vietettiin eloisassa Espoossa vuonna 1989. Vuoden 2016 päivät pidetään Kajaanissa.

Suomen Kotiseutuliitto on maamme suurin kulttuurialan kansalaisjärjestö ja kotiseututyön keskusjärjestö, jolla on lähes 840 yhteisöjäsentä ja yli 220 henkilöjäsentä.

Liitto on paikallisuuden puolestapuhuja, joka kehittää kotiseututyötä ja vaalii kulttuuriperintöä. Kotiseutuliitto edistää monimuotoista suomalaista kulttuuria ja paikalliskulttuurien arvostusta, kehittää ja tukee kotiseututyötä sekä palvelee jäseniään kotiseututyön etujärjestönä.

MAINOS
Edellinen artikkeliKeskusteluja Eeron kanssa Nelimarkka-museossa
Seuraava artikkeliRoosa suuntaa vuodeksi Jenkkeihin