-6.8 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Kristillinen teatteriyhdistys Kristy esittää – Tangolaulaja

20826983162_f79e58c442_k

Kristillinen teatteriyhdistys Kristy tunnetaan omintakeisesta tyylistään käsitellä ajankohtaisia asioita hengellisestä näkökulmasta ilman mustavalkoista ajattelua. Tällä kertaa teatteriyhdistys esittää katsojaa puhuttelevan näytelmän, jossa tarkastellaan viihdemaailman varjopuolia.

Tangolaulajan on käsikirjoittanut Jaakko Pihlajamäki, joka on yksi Kristyn perustajajäsenistä. Tarina perustuu useiden henkilöiden aitoihin kokemuksiin. Esitys on näin ollen erittäin uskottavaa katsottavaa, erityisesti näyttelijöiden yltäessä mitä huikeampiin suorituksiin. Näyttelijätiimissä on mukana 14 esiintyjää.

MAINOS

20648530718_01b0481dd1_k

Useita aiempiakin Kristyn näytelmiä ohjannut Timo Kankainen on erittäin tyytyväinen yhteen hiileen puhaltavaan ryhmään. Kankainen on toiminut vuosina 1995-2011 Seinäjoen Kaupunginteatterissa näyttelijänä.

Päähenkilönä, tangolaulaja Harri Hankana nähdään ja kuullaan oopperalaulajana tunnettu Risto-Pekka Alhainen, joka toimii nykyään Ilmajoella pappina. Meille tuttujen tangolaulujen tulkitsemisen lisäksi roolissa vaaditaan äärimmäisen hyvää kykyä vaihtaa tunnetilaa sekunneissa toiseen.

Tarinassa vaatimattomasta suomalaismiehestä kasvaa menestyksen myötä itseään jumaloiva tähti, joka viis veisaa muiden tunteista. Harrin vaimo pysyy rinnalla kaikesta koettelemuksesta huolimatta, uhraten näin oman elämänsä toisen onnen eteen.

20648526528_017eeef31f_kKristyn puheenjohtaja, Kimmo Rantanen, näyttelee esityksessä Harrin manageria, tai enemmänkin tämän päässä huutavaa paholaista, joka käskee tangolaulajaa takomaan, kun rauta on kuumaa.

-Rooli on ollut todella haastava, sillä tämä ei ole itselleni tyypillistä genreä. Hahmo vaati paljon työstämistä, mutta viimein kun pääsin siihen sisälle, nautin suunnattomasti. Se tunne on mieletön, kun yleisö saadaan koukuttumaan ja elämään esityksen mukana, Rantanen kertoo.

Tarina on kerrottu yllätyksellisellä tavalla, eikä se etene ollenkaan kuten etukäteen saattaisi olettaa. Harri Hangan uskoon tulon jälkeen ei autuus heti aukenekaan, vaan sama vanha kuuluisuuden himo ottaa miehestä taas vallan.

Kuinka Harri Hangan lopulta käy? Saako runsas alkoholinkäyttö, valehtelu, pettäminen ja muiden syyttely omista ongelmista lopulta Elina-vaimon lähtemään? Rakastaako Jumala syntistä?

Esitys nähtiin ensimmäisen kerran heinäkuussa Tangomarkkinoiden aikaan. Perjantaina 2.10. näytettiin syksyn ensi-ilta Seinäjoen nuorisotalolla. Suositusikäraja esitykseen on 12-vuotta.

Lisätietoja ja esitysajat näet osoitteesta www.kristy.fi.

Teksti: Roosa Linnanmäki
Kuvat: Jussi Metsäpelto

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät