1.5 C
Alajärvi
tiistai 23.4.2024
MAINOS

Hevosväki koolla hevosen hierontakurssilla Jamilla

Alajärven hevosjalostusyhdistyksen ja Järviseudun ammatti-instituutin järjestämä hevoshierontakurssi keräsi Jamin tiloihin Kurejoelle kolmisenkymmentä innokasta hevosharrastajaa.

Kouluttajaksi oli saatu ”Saarijärven shamaaniksikin” tituleerattu hevoskuntouttaja Jouko Tarvainen, jonka raviväki muistaa mm. ravikuningas Patrikin Muiston takaa.

MAINOS

Ravivalmentajana ja -ohjastajanakin hyvin tunnetulla Tarvaisella riitti illan aikana annettavaa niin paikalle tulleille ravi- kuin ratsastusharrastajille.

Ilta aloitettiin luennolla, joka käsitteli kokonaisvaltaisesti hevosen valmennusta ja hyvinvointia, liikkumista, liikehäiriöitä sekä varusteita.

Mielenkiintoisen ja keskustelua herättäneen luennon jälkeen siirryttiin Jamin opetustalliin seuraamaan hevosen lihasten ja nikamien käsittelyä käytännössä. Tarvaisella oli käytössä apuvälineitä mm. hevosen selän nikamalukkojen avaamiseen sekä laserhoitolaite.

Hevosen kupeella käytiin läpi myös varusteiden sopivuutta ja yleisö sai esittää hevoskuntoutuksen ammattilaiselle kysymyksiä vaikkapa omaa hevosta koskien.
Alajärven hevosjalostusyhdistys ja Järviseudun ammatti-instituutti järjestävät jatkossakin hevosaiheisia kursseja.

Lauantaina 5.12. Järviseudun ammatti-instituutti järjestää työhevosvaljastus ja -ajokurssin Jamin Kurejoen toimipisteessä. Kouluttajana kurssilla on Miisa Wikman ja Sami Lappalainen MWHevospalveluista.

Henna Latvala

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät