Tanner tömisi Iisakin leirikeskuksessa Alajärvellä

Mainos[adrotate banner="3"]
iisakki4
Anna-Maija Luoma-ahon Asta-koira otti vieraat vastaan Iisakissa. Samainen koira on voittanut vuoden Beethoven-kilpailun kultaa.

Alajärven Helluntaiseurakunnan omistamassa leirikeskus Iisakissa tavattiin marraskuun puolivälissä varsin poikkeuksellista sakkia! Tanner tömisi, kuola valui, hännät heiluivat ja muutamia haukkujakin kuultiin. Perinteisestä lasten leiristä ei siis ollut kyse, vaan paikalla kokousti Etelä-Pohjanmaan Bernhardinkoirien alayhdistys koirineen.

Alajärveläinen Anna-Maija Luoma-aho otti tapahtuman järjestääkseen ja kiitteli yhteistyökumppaneita, jotka mahdollistivat mukavan päivän yhdessä. Helluntaiseurakunnan tilat sopivat puitteiltaan täydellisesti tapaamiseen. Muutaman paikallisen koirakon lisäksi tapaamiseen saapui jäseniä Kauhajoelta ja Seinäjoelta.

MAINOS

Ensimmäisenä juotiin kahvit, jonka aikana sekä koirat että heidän omistajansa saivat tutustua toisiinsa. Tämän jälkeen kahdeksan ihmisen ja viiden koiran porukka lähti reippailemaan lähellä sijaitsevalle Kuurolle Kalliolle. Retken jälkeen paistettiin makkarat ja nautittiin lämpimästä juotavasta.

iisakki1
Kohtaaminen. Kuva: Suvi Kohtala

-Rotua kuvailisin rauhalliseksi, ystävälliseksi ja hyvin perhekoiraksi soveltuvaksi. Meidän koira on tyypillisen leppoisa bernhardinkoira, joka rakastaa kaikkea ja kaikkia. Lapset erityisesti saavat aina märän vastaanoton kun pitää päästä nuolemaan naamaa. Pientenkin lemmikkien kanssa yhteiselo sujuu kokoerosta huolimatta oikein mukavasti, kertoo seinäjokelainen Suvi Kohtala.

iisakki3
”Mitä isot edellä, sitä pienet perässä..” Kuva: Suvi Kohtala

Kaikkien paikalla olevien koirat tulivat hyvin juttuun keskenään. -Koirat vaikuttivat olevan monessa mielessä samanlaisia, eli rapsuttelua haluavia jalkoihin nojailijoita, joilla saattaa välillä olla hieman valikoiva kuulo, Kohtala naurahtaa.

Osallistujat kertoivat, että kotimatkalla kunkin autosta kuului erityisen tyytyväistä koiran kuorsausta. Päivä oli onnistunut ja antoisa. Luoma-aho kertoo, että tapaamisia on suunnitteilla lisää ja kaikki oman koiran omaavat ja rodusta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan. Ryhmän facebook-sivuilta ”Etelä-Pohjanmaan Bernhardinkoirat” löydät lisää tietoa!

Roosa Linnanmäki

[adrotate banner=”10″]
 

MAINOS
Edellinen artikkeliEvijärven Jokisaareen nousee ainutlaatuinen uittomieskämppä
Seuraava artikkeliHevosväki koolla hevosen hierontakurssilla Jamilla