Menkijärven ja Levijoen vanhat koulut uusille omistajille

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan kauppakirjaluonnoksen, jolla kaupunki myy korkeimman, 15000 euron tarjouksen tehneelle Hannu Lampimäelle perustettavan yhtiön lukuun kokonaisuudessaan Koulukenttä-nimisen tilan sekä noin 3300 neliön suuruisen määräalan Heinäpelto-nimisestä tilasta.

Myytävien tilan ja määräalan alueella sijaitsee Menkijärven vanha koulurakennus. Ostajan tarkoituksenaan on saneerata koulurakennuksesta asuntoja sekä juhlatilaa.

MAINOS

Asian käsittelyn yhteydessä Jarmo Seppälä esitti Tuomo Tallbackan ja Antti-Kalle Levijoen kannattamana kauppakirjaan lisättäväksi, että Kurunsaaren ja Rantatuvan olemassa oleville kiinteistöille pidätetään kulkuoikeus myytävän alueen kautta. Esitys hyväksyttiin yksimielisesti.

Kaupunki on myynyt myös Levijoen vanhoja koulurakennuksia ja varastorakennusta sekä maa-aluetta sen ympäriltä. Valtuusto hyväksyi kauppakirjaluonnoksen, jolla kaupunki myy korkeimman tarjouksen, 19500 euroa jättäneelle Ilpo Kangastien Terra-Talot Oy:lle noin 5400 neliön suuruisen määräalan Uusivainio-nimisestä tilasta. Myytävän määräalan alueella sijaitsevat Levijoen vanhan koulun rakennukset. Lentopallokenttä jää myytävän määräalan ulkopuolelle.

Ostajan tarkoituksena on saneerata koulurakennuksista vammaispalveluyksikkö tai vaihtoehtoisesti vuokra-asuntoja.

Asian käsittelyn yhteydessä Antti-Kalle Levijoki esitti Sari Palmun kannattamana, että allekirjoittajille annetaan valtuudet hyväksyä kauppakirja siten, että pohjoispään parkkipaikka jäisi kaupungille, samoin urheilu- ja leikkikenttä kokonaisuudessaan sekä valotolpat.

Kaarina Paalijärvi esitti, että asian käsittelyä siirretään. Jaakko Penninkangas esitti, että kaupunki kunnostaisi eteläpuolisen pysäköintialueen muutamalla murskekuormalla.

Paalijärven ja Penninkankaan esitykset raukesivat kannattamattomina ja Levijoen esitys kaatui äänestyksessä äänin 16-19.

Valtuusto päätti, että koulukuraattoritoiminta siirretään perusturvan alaisuudesta sivistystoimeen.

Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueen hyvinvointisuunnitelma hyväksyttiin vuosille 2015-2016. Hyvinvointistrategian painopisteet ovat kunnan strategisen johtamisen toteuttaminen kuntalaisten hyvinvoinnin edistämisen näkökulmasta, hyvinvointia edistävä ympäristö, kansantautien vähentäminen ja omavastuun tukeminen, köyhyyden ja syrjäytymisen ehkäisy ja mielenterveyden edistäminen ja päihteiden käytön vähentäminen.

Kokouksen lopussa Tiina Paalijärvi, Sari Palmu ja Maija Yliaho tekivät valtuustoaloitteen ovisilmistä koulukeskuksen luokkien oviin. Aloitteen tekijät esittävät, että koulukeskuksen luokkien oviin asennetaan ovisilmät remontin yhteydessä.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliTänään on vuoden pimein päivä – näin kiinnität heijastimen oikein
Seuraava artikkeliKyyjärven vastaanottokeskuksen toiminta on käynnistynyt