25.6 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Saneeratussa Soinin kunnantalossa vietetään tänään avajaisia

Stefan Sundberg on toiminut Soinin kunnanjohtajana vuoden 2014 alusta alkaen. Tuolloin alkoi Soinin kunnantalon saneerauksen suunnittelu, joka saatiin toteutukseen viime keväänä. Rakennuttajapäällikkö Pekka Saarenketo kertoo, että urakka on ollut erittäin mieleinen. Työmaa eteni hyvässä yhteistyössä ja muutto uusittuihin tiloihin tapahtui joulukuussa 2015. Tänään on vietetty uudistetun kunnantalon avajaisia.

Kohteelle oli varattu kaikkiaan 618 000 euroa, joka toteutui sekä rahallisesti että aikataulullisesti suunnitelmien mukaisesti. Alakerta on saneerattu kokonaisuudessaan ja henkilöstön kasvoilta loistava hymy avajaispäivänä kertoi, että uusissa tiloissa on hyvä olla.

MAINOS

-Olemme tykänneet todella paljon uudistuksesta. Toimistotilat ovat viihtyisät, mutta koko talon sydän on viihtyisä kahvio ja valtuustosali, kertoo hallintojohtaja Hannele Hannula tunnelmista.

-Pinnat on uusittu ja sisäilma pelaa kuten pitääkin. Onhan täällä todella hyvä olla! Vuoden päästä aloitamme itsenäisempänä kuntana, joten sitä silmällä pitäen emme tee vielä lopullisia tilaratkaisuja. Henkilöstö on joutunut venymään paljon vaihdellessaan työtiloja. Kiitän henkilöstöä joustavuudesta. Napinaa ei ole kuulunut, kunnanjohtaja Sundberg toteaa.

soini1
Uusissa toimistotiloissa kelpaa työskennellä!

Sundberg on tutustunut talon historiaan ja kertoo, että vuonna 1924 kiinteistössä toimi posti. Tämän jälkeen talossa on palvellut lääkäri. Vuonna 1960 alkaen kunnan toiminnot siirtyivät rakennukseen. Sunberg kertoo naurahtaen, että kunnanjohtajalle rakennettiin 1970-luvun alussa huone silloiseen keittiöön.

Hallintojohtaja Hannele Hannula, Rakennuttajapäällikkö Pekka Saarenketo ja Kunnanjohtaja Stefan Sundberg ovat tyytyväisiä korjattuihin tiloihin.
Hallintojohtaja Hannele Hannula, Rakennuttajapäällikkö Pekka Saarenketo ja Kunnanjohtaja Stefan Sundberg ovat tyytyväisiä korjattuihin tiloihin.

-Moni meistä näkee kunnantalon uudistamisen itsenäisen kunnan tunnusmerkkinä. Haluamme vastata niihin haasteisiin, mitä kunnille tulee itsehallintoalueiden jälkeen. Itse koen, että pienilläkin kunnilla on mahdollisuus selviytyä yhteistyötä tehden. Yhteistyö vain muuttaa muotoaan.

-Onnea uuteen tupaan, kuului jo kaukaa kun kuntalaisia saapui sisään kurkistamaan uusia tiloja. Valoisassa seurusteluhuoneessa kelpasi syödä kakkua ja juoda kahvia. Avajaisten yhteydessä suoritettiin eräs toinenkin tärkeä tapahtuma. Kunnanjohtajalle ojennettiin Tasavallan Presidentin myöntämä Suomen Valkoisen Ruusun Ritarikunnan ansioristi.

Hienossa valtuustosalissa kunnanjohtaja Stefan Sundbergille myönnettiin Suomen Valkoisen Ruusun ansioristi.
Hienossa valtuustosalissa kunnanjohtaja Stefan Sundbergille myönnettiin Suomen Valkoisen Ruusun ansioristi.

Valtuuston hallituksen puheenjohtaja Sauli Virtala kertoi perusteluksi ansioristin saamiselle ansioituneisuuden Isänmaan palveluksessa.

soini2

-Ensisijaisena lähtökohtana ovat olleet kuitenkin henkilökohtaiset ansiot, jotka asianomainen on osoittanut omalla ammattitaidollaan ja huomattavissa yhteiskunnallisissa tehtävissä toimiessaan. Lisäksi edellytyksenä on hyvämaineisuus, Virtala listaa.

-Kiitos kunnianosoituksesta Soinin kunnalle, sen luottamushenkilöille ja viranhaltijoille, jotka tämän merkin ovat anoneet. Viime kesänä sain Suomen Kuntaliiton myöntämän kultaisen ansiomerkin ja nyt tämän. Olen tietysti kovin otettu. Hyvän tekeminen ei onnistu yksinään. Tämä merkki on oikeastaan Soinin kunnalle, viranhaltijoille ja luottamushenkilöille. Täällä saadaan asioita hallituksessa ja valtuustossa esille yhteistuumin. Suuret kiitokset, Sundberg lausuu.

Roosa Linnanmäki

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät