0.8 C
Alajärvi
maanantai 26.2.2024
MAINOS

Suomen Telakeskuksella uusia palveluja

Vimpelistä käsin vaikuttava Suomen Telakeskus Oy on kehittynyt T:mi M. Kirvesmäki-nimellä toimineesta yrityksestä. Osakeyhtiöksi Marko Kirvesmäki muutti yhtiömuodon kesällä 2014. Telakeskus maahantuo ja myy maarakennuskoneiden varaosia ja tarvikkeita. Markkina-alueena Telakeskuksella on Suomen lisäksi myös Eurooppa.

Peltisepän liiketoiminnalla ja koneurakoinnilla uraansa aloitellut Kirvesmäki alkoi ihmetellä maarakennuskoneiden varaosien kovaa hintatasoa. Markkinoita tutkittuaan hän löysi Vema Trackin malliston, ja syksyllä 2013 Telakeskus ja VMT International solmivat virallisen jälleenmyyntisopimuksen. Kirvesmäki kertoo, että Telakeskus pystyy pitämään tuotteiden hinnat suhteellisen alhaisena, koska tavara toimitetaan suoraan valmistajilta ilman välikäsiä.

MAINOS

Toimintaa on nopeasti laajennettu ja Kirvesmäki kertookin, että ketjujen ohella Telakeskus toimittaa kaikki muutkin maarakennuskoneiden alakerran osat.

Asiakaspalautteen ja asiakastoiveiden kautta mallistoon on otettu myös Oledonen led-työvalot.

-Pelkästään kuluneen talven aikana olemme myyneet näitä valaisimia 600 kappaletta, kertoo Kirvesmäki.

Telakeskus onkin tällä hetkellä Suomen suurin yksittäinen Oledone-työvalaisimien myyjä. Koko toimintansa aikana yritys on myynyt näitä valaisimia noin 2000 kappaletta Eurooppaan ja Suomeen.

– Reklamaatioprosentti on ollut 0,01, toteaa Kirvesmäki.

Valaisimia myydään paitsi työkoneisiin, myös mönkijöihin, enduropyöriin ja veneisiin esimerkiksi öisiä tuulastusreissuja varten.

Vimpeliläinen Telakeskus Oy toimittaa raskaiden työkoneiden varaosat.
Vimpeliläinen Telakeskus Oy toimittaa raskaiden työkoneiden varaosat.

Tuoreimpia uudistuksia

Uudempana laajennustoimenpiteenä Telakeskus aloitti virallisen yhteistyön lokakuussa 2015 tanskalaisen Mecatra Oy:n kanssa. Mecatralta Telakeskus tuo maahan muun muassa ajonapoja ja hydraulipumppuja. Lisäksi yhteistyön ansiosta yritys voi toimittaa napavaihteita ja ajomoottoreita yli 6000 konemalliin.

– Ensimmäinen yhteydenotto tuli jo vuotta aiemmin, Kirvesmäki kertoo. Hän jatkaa että Telakeskus myi Mecatran tuotteita vuoden verran ilman erityistä sopimusta ja kun havaittiin yhteistyön pelaavan hyvin ja firman olevan asiallinen ja ammattitaitoinen, solmittiin viime lokakuussa sopimus.

Telakeskus on myös avaamassa uutta nettikauppaa, joka myy alustavasti työvalaisimia, mutta suunnittelee laajentavansa kaupan valikoimaa tulevaisuudessa.

Telakeskuksen toiminta vaikuttaa olevan hyvässä nousujohteessa, sillä Kirvesmäen mukaan kokonaismyynti on vuoden aikana tuplaantunut. Henkilökuntaakin on laajennettu. Tuorein työntekijä, Oskari Mäkelä, aloitti toimintansa yrityksessä 1.4.2015. Lisäksi alihankinta työllistää huolto-, asennus- ja korjaustöissä useita yrityksiä.

Laadukasta asiakaspalvelua

Koneurakointi-taustaa omaavana Marko Kirvesmäki ymmärtää myös asiakkaan näkökulmaa.

– Koneurakointi on työnä sellaista, että varaosat on tärkeää saada nopeasti. Työkoneet eivät voi seistä pitkään rikkonaisina työmailla. Siksi pyrimme toimittamaan varaosat Suomessa 1-2 vuorokauden kuluessa, kertoo Kirvesmäki.

Hän myös pitää tärkeänä palautteen saamista suoraan asiakkaalta. Siksi Kirvesmäki on tehnyt tyytyväisyyskyselyjä niiden kanssa, jotka ovat firmalta tuotteita tilanneet.

Eräs Telakeskuksen myyntivalteista on asiakkaan eduksi muotoutuvat vahvat tuotetakuut. Esimerkkinä Kirvesmäki mainitsee yrityksen toimittamat ajonavat, jotka tulevat alkuperäisvalmistajilta.

– Tämän vuoksi voimme myöntää navoille aina 24 kuukauden takuun, summaa Kirvesmäki.

Joona Rannisto

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät