1 C
Alajärvi
maanantai 26.2.2024
MAINOS

Aukioloajat muuttuvat verotoimistoissa 1.2. alkaen

Osassa verotoimistoja aukioloajat muuttuvat helmikuun alusta lähtien. Muutoksen takana on asiakkaiden siirtyminen entistä enemmän sähköisten palveluiden pariin. Viime vuoden aikana verotoimistoissa käyvien asiakkaiden määrä laski 10 prosenttia.

– Tarjoamme asiakkaille entistä parempia sähköisiä palveluita, mikä näkyy myös asiakaspalvelussa. Esimerkiksi vero.fi:ssä toimiva chat on saavuttanut suuren suosion ja vähentänyt jonoja, kertoo palvelu- ja viestintävastaava Mia Haahtela Verohallinnosta.

MAINOS

Aukioloaikojen muutoksilla myös yhtenäistetään verotoimistojen asiakaspalvelua eri puolilla maata.

– Nyt samankokoisilla paikkakunnilla on samanlaiset aukioloajat. Näin palvelemme asiakkaita samanlaisilla periaatteilla riippumatta paikkakunnan sijainnista, kertoo Haahtela.

Aukioloaikojen muutokset astuvat voimaan 1.2.2016. Parhaiten oman verotoimistonsa voimassa olevat aukioloajat voi tarkistaa vero.fi:stä.

– Muutoksia tulee yhteensä 31 verotoimiston aukioloaikoihin. Viisainta on aina ennen verotoimistoon menoa harkita, voisiko asian hoitaa vaikkapa chattaamalla. Jos käynti on välttämätön, kannattaa aukioloaika aina tarkistaa etukäteen, kehottaa Haahtela.

Lähes kaikki veroasiat voi jo hoitaa verkossa. Esimerkiksi uuden verokortin saa helpoiten suoraan netistä.

– Perusperiaate on, että jokainen meistä voi hoitaa lähes kaikki veroasiansa verkossa. Verotoimistossa virkailija kysyy asiakkaalta juuri ne tiedot, jotka voi itsekin antaa sähköisesti. Lisäksi verkkoasiointi vähentää virheiden mahdollisuutta, muistuttaa Haahtela.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät