Lainan päivä avaa kirjastoviikon maanantaina – Lappajärvellä ennennäkemätön posterinäyttely pakolaislapsilta

Mainos[adrotate banner="3"]

Maanantaina 8.2. kirjastoissa vietetään perinteistä Lainan päivää. Laina avaa kirjastoviikon, jonka aikana järjestetään mielenkiintoisia tapahtumia kirjastoissa ympäri maata.

Tarkoituksena on tuoda esiin kirjastoja, kirjastoammattilaisia ja kirjastojen monipuolisia palveluita asiakkaille, medialle ja päättäjille. Suomen kirjastoseuran tänä vuonna valitsemalla teemalla muistutetaan kirjastojen merkitystä ihmisten ja kulttuurien kohtaamispaikkana.

MAINOS

– Lappajärven kirjastossa avataan posterinäyttely turvapaikanhakijalasten töistä, joka auttaa heidän kotimaihinsa tutustumisessa, kirjastonjohtaja Päivi Pippola kertoo. Hänen mukaansa kovin paljon tietoa maista ei ole, minkä vuoksi luovalla tavalla toteutettu näyttely kulttuureista tulee tarpeeseen.

Yläkouluikäiset oppilaat ovat valmistelleet innolla postereita opettajansa Tarleena Kuorikosken ohjauksessa, joten jotain Lappajärvellä ennenäkemättömän kiinnostavaa on luvassa kirjaston avautuessa maanantaina kello 12. Kahvia Lainan päivänä tarjoillaan kello 17-19. Musiikkiopiston hanurinsoiton opiskelijat esiintyvät kello 17.30 ja 18.

Kirjastoauto synttäritunnelmissa

Kirjastojen vuonna 1984 aloittaman Lainan päivänä yhtenä erikoisuutena on myöhässä olevien lainojen palautus sakottamatta.

– Jo laskutettuja lainasakkoja emme peru, mutta muuten myöhässä olevat lainat saa palauttaa maksutta kirjastoviikon aikana, Pippola selventää.

Lainuri-kirjastoauto viettää ”syntymäpäiviä”, kun sen käyttöönotosta tulee kuluneeksi 25 vuotta kuudentena helmikuuta. Juhlapäivänsä ansainnut Lainuri on kulkenut luotettavasti Tapio Lehtiniemen ja Päivi Lehdon kuljettamana. Lainuri tarjoaa asiakkailleen mehua ja kahvia pullan kera koko kirjastoviikon ajan, samoin kirjastokarkkeja ja muuta pientä naposteltavaa.

Löytöpusseja nimelliseen hintaan

Kirjastoon tulee myyntiin löytöpusseja kahdesta eurosta alkaen. Pusseihin on pakattu hyväkuntoisia aikuisten kirjoja melkeinpä ”kotiinkantohintaan”.

– Joukossa on romaaneita, sota- ja eräkirjoja ja muuta hyvää kaunokirjallisuutta, kirjastonjohtaja mainostaa. Hän kertoo, että joidenkin pussien sisältä voi jopa löytää yllätyslahjan hyvällä tuurilla, mutta ei siis jokaisesta pussista. Kirjastoviikolla on myynnissä myös kauniita ja kestäviä Kirjastosta kestävät eväät-kangaskasseja.

Kulttuureista kertova posterinäyttely tulee olemaan nähtävillä 26. helmikuuta saakka. Maaliskuussa on vuorossa Kati Angerviston taidenäyttely. Pippola vihjaa, että näyttelykalenterissa olisi vapaata esimerkiksi huhti-toukokuussa vaikkapa joidenkin paikallisten taiteenharrastajien töille.

Kevätkauden satutuokiot alkavat keskiviikkona 17.2 kello 10. Lisäksi varsinkin koululaisille suunnattuja uusia e-lehtipalveluita saadaan käyttöön kirjastoviikolla.

T. Tyynelä

MAINOS
Edellinen artikkeliMaailman syöpäpäivä tänään
Seuraava artikkeliJärviseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:ltä arvokasta tietoa omaishoitajille