Maailman syöpäpäivä tänään

Mainos[adrotate banner="3"]

Maailman syöpäunioni UICC on valinnut syöpäpäivän teemaksi ”Me voimme. Minä voin”. Kolmivuotisella kampanjalla korostetaan sitä, että jokainen – joko yksin tai ryhmässä – voi vähentää riskiä sairastua syöpään.

Tänään torstaina 4.2. on kaikilla mahdollisuus liittyä globaaliin joukkoon, vaikka jakamalla oman tarinansa tai osoittamalla tukensa sosiaalisessa mediassa.

MAINOS

Terveellisiä valintoja voi tehdä esimerkiksi tilaamalla työpaikalle hedelmiä ja pyytämällä naapurin mukaan lenkille. Tupakoitsijoille 4.2. on oivallinen päivä lopettaa tupakointi ja vähentää omaa riskiään sairastua syöpään.

Suomen Syöpäyhdistys on kutsunut jäsenjärjestönsä mukaan viettämään syöpäpäivää. Myös perinteinen Syöpäsäätiön symposiumi järjestetään Maailman syöpäpäivänä. Tämän vuoden teemana ovat suolistosyövät. Syöpäjärjestöissä jäseniä on 125 000.

Syöpäsäätiö kehottaa suomalaisia ryhtymään Minä voin -teemalla kuukausilahjoittajaksi, ja tukemaan näin säännöllisen lahjoituksen avulla Syöpäsäätiön pitkäjänteistä työtä. Kun tutkimustyön jatkuvuus on turvattu, syöpätutkijat voivat omassa työssään keskittyä olennaiseen. www.syopasaatio.fi/kuukausilahjoitus

– Maailman syöpäpäivänä meillä on mahdollisuus yhdessä arvioida syöpätyötä ja löytää parhaat ratkaisut. Tavoitteemme on, että yhä vähemmän ihmisiä sairastuu syöpään, yhä useampi pystytään hoitamaan ja että syövän kokeneiden elämänlaatu paranee sekä hoitojen aikana että niiden jälkeen, sanoo Heather Bryant Kanadan syövänvastaisesta yhteistyöjärjestöstä.

Syöpään sairastuu Suomessa vuosittain lähes 30000 ihmistä. Syövän kokeneita on lähes 270000.

Maailman syöpäunionilla (UICC) on yli 800 jäsenjärjestöä 155 maassa. Tavoitteena on vähentää syöpäkuolemia 25 prosentilla vuoteen 2025 mennessä.

MAINOS
Edellinen artikkeliLyömätön koulun ennätys? 15 kieltä aamunavauksessa Lappajärvellä
Seuraava artikkeliLainan päivä avaa kirjastoviikon maanantaina – Lappajärvellä ennennäkemätön posterinäyttely pakolaislapsilta