Savonjoen kosket luokitellaan melojille

Mainos[adrotate banner="3"]

Vimpelin Savonjoessa tehdään tulevana sunnuntaina virallinen koskiluokitus osana Tervareitin jatkokartoituksia. Tutkittavana on Poikkijoen haaran ja Saarikentän välinen osuus.

Luokittelijaksi tulee koskimelonnan ammattilainen Tapio Tyllilä Ylöjärveltä. Koko Savonjoen kartoitus on Kyrönjoen KoskiHäjyjen vastuulla.

MAINOS

Koskihäjyt tekivät vuosi sitten Savonjoella neljä koemelontaa. Hienoksi koskivirraksi havaitun joen todettiin kaipaavan kartoitusta ja koskiluokitusta, että se voidaan tuotteistaa melojien käyttöön.

Savonjoki on runsaalla vedellä melottavissa vähintään 20 kilometrin matkan Kivelästä Lappajärveen asti. Viime vuonna joki oli tällä matkalla melontakelpoinen vielä heinäkuussa.
Matkalla on sekä helpompaa lasketeltavaa että vaativampia pudotuksia. Paikoin väisteltävänä on myös joen yli kaatuneita puita, joita on nyt erityisesti Poikkijoen haaran yläpuolella.

Vimpelin kunta on kehottanut maanomistajia poistamaan puut kartoituksen tieltä. Puita on vielä paikalla, koska koskiluokitusta jouduttiin aikaistamaan kolmella viikolla. Ely-keskuksen ennusteen mukaan virtaama on tulevina päivinä parhaimmillaan.

Koskiluokitus alkaa sunnuntaina keskipäivän aikoihin Poikkijoen haaran kohdalta. Kyrönjoen KoskiHäjyt kartoittaa kevään aikana melojille myös Kerttuanjärven, Norijoen, Purmojärven ja Purmonjoen.

Kartoituksen toimeksiantaja on Järviseudun Outdoors -hanke, jonka takana on Järviseutu-seura. Järviseutu-seuralta voi kysyä myös kesän 2014 kartoituksen perusteella koottua Tervareitin melontaopasta.

MAINOS
Edellinen artikkeliPuuleluja ja muita perinnekäsitöitä Evijärvellä
Seuraava artikkeliJokamiehen triathlon järjestetään jälleen Rokulipäivien aikana