0.5 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Japolan 2016 tarjoaa jopa 500 pelipaikkaa

Alajärvellä kesäkuun 11.-12. päivinä järjestettävä Japolan 2016 -tapahtuma tulee nyt oikeasti isona, sillä siinä, missä vuosi sitten ensimmäisessä tapahtumassa pelipaikkoja oli 60, nyt niitä on tarjolla jopa 500.

Kyseessä ovatkin ensimmäiset oikeasti isot lanit alueella, eli kauempaakin paikalle haluavat mahtuvat mukaan varmasti!

MAINOS

Lanit pidetään Järviseudun jäähallilla Alajärvellä, kuten myös viime kesänä. Viime vuonna lanit pidettiin jäähallin kahviossa, nyt siirrytään hallin puolelle ja kahvila jää taukotila -käyttöön.

Lanit alkaa 11.6. kello 12 ja päättyy 12.6. kello 12. Lanit järjestää Järviseudun Pallokerho, Alajärven kaupungin nuorisotoimi ja JAPO.

Osallistujat maksavat ja varaavat tietokonepaikat sähköpostilla ilmoittautumiset@japolan.fi kautta. Viimeinen ilmoittautuminen on 8.6. Suositusikäraja tapahtumaan on 13 vuotta ja tätä nuorempien suositellaan osallistuvan tapahtumaan vanhemman henkilön seurassa. Paikkamaksu on ennakkoon 15 euroa tilisiirtona ja ovelta 25 euroa käteisellä.

Tapahtuman järjestäjät Oskari Viitakangas nuorisotoimelta, Toni Harjula Japolta ja Petri Koskenniemi JPK:lta kertovat, että mukaan laneille kannattaa ottaa tietokoneensa ja siihen tarvitsemiensa tarvikkeiden lisäksi makuupussin, eväät, vaihtovaatetta ja pesuvälineitä sekä rahaa kioskia varten.

Jäähallin pukuhuoneissa on mahdollista käydä pesulla ja nukkua kun pelaaminen alkaa väsyttää.

Koska tilaa on nyt käytössä runsaasti, voidaan lanialueelle tehdä erillisiä osastoja ja ajatuksena onkin, että eri pelialueet tulevat käyttöön alle ja yli 18 -vuotiaille. Yläikäraja osallistumiseen on 25 vuotta.

Kaikki tiedot pelattavista turnauksista ja palkinnoista löytyvät tapahtuman verkkosivuilta japolan.fi.

Mitä laneissa tehdään?

Pääasiassa verkkopelitapahtumassa pelataan tietokone- ja konsolipelejä sekä vietetään aikaa samanhenkisten nuorten kanssa. Nykyään maailmalla on taitavia pelaajia, jotka tienaavat jopa elantonsa suurempien lanien kilpailuissa.

Tapahtuma on turvallinen. Paikalla on kokoajan järjestyksenvalvojia ja tapahtuman järjestäjiä. Tapahtuma on täysin päihteetön ja verkkopelitapahtumat ovat luonteeltaan rauhallisia.

Järjestäjät kannustavatkin myös vanhempia ja muista aiheesta kiinnostuneita siihen, että lähtisivät seuraamaan mitä laneissa tapahtuu, yllätys voi olla melkoinen! Illalla ylimääräinen väki ohjataan lanipaikalta pois, mutta päivällä tutustumassa saa käydä.

Järjestäjät toivovat, että nyt kun mahdollisuus isolle tapahtumalle alueella on, niin nuoret todella innostuisivat lähtemään mukaan, sillä heitä varten, pääasiassa täysin talkoovoimin tapahtuma järjestetään. Jo nyt on mukaan ilmoittautunut yhtä paljon lanittajia, kuin viime vuonna heitä oli kaikkiaan, eli hyvälle näyttäisi sen suteen että iso tapahtuma ollaan aikaansaamassa!

Mahdollinen tuotto tapahtumasta menee JPK junioritoimintaan.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät