3.5 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Soini mukaan Kuuskaistan lainajärjestelyihin äänestäen

Soinin kunnanvaltuusto kokousti maanantaina. Varsinaisella listalla oli vain muutama asia.

Verkko-osuuskunta Kuuskaista on laajentanut laajakaistahankkeita Keski-Suomen puolelle. Kolme kuntaa on purkanut operaattorisopimuksen ja se on aiheuttanut rahoitustarpeita Kuuskaistassa.

MAINOS

Kuuskaista on esittänyt nykyisten kuntien antolainojen muuttamista pääomalainotteiseksi

Lainajärjestelyistä kunnat ovat pyytäneet kuntaliiton lakiasiantuntijan lausuntoa. Lausunnon jälkeen valtuusto päätti myöntää Kuuskaistalle 167230 euron lainasta puolet, eli 83528 euroa pääomalainaksi ja korolliseksi.

Marja-Elina Puronhaara esitti ja Marjastiina Sorvali kannatti, että pääomalainaa ei myönnetä. Äänestyksessä esitys hävisi kuitenkin äänin 2-18.

Edellytyksenä oli, että Alavus ja Kuortane lähtevät samoin järjestelyihin. Pääomalainassa ei ole vakuutta, mutta yrityksen toimintaedellytykset jatkoa ajatellen kohenevat.

Soinin kunta jatkaa mukana maakuntakorkeakoulutoiminnan rahoituksessa. Sopimuksen mukaan toiminta jatkuu viidellä paikkakunnalla, mm. Alajärvellä. Soinin rahoitusosuus on noin 2300 euroa/vuosi. Sopimus jatkuu vuoden 2020 loppuun saakka.

Valtuusto myi kunnan omistuksessa olevan paritalon Alatiellä. Ostajina ovat Seppo Kajuutti ja Piritta Järvinen Karstulasta. Kauppahinta oli 30200 euroa.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät