Leijonat jakoivat vuosittaiset stipendit ja avustukset

Mainos[adrotate banner="3"]
Leijonien presidentti Mika Korkea-aho ja Taitaja2016-tapahtumassa menestynyt Maunu Rentola.
Leijonien presidentti Mika Korkea-aho ja Taitaja2016-tapahtumassa menestynyt Maunu Rentola.

Lions Club Alajärvi-Järviseutu jakoi stipendit ja avustukset torstai-iltana Alvariinissa.

Lions Club on toimintakauden aikana tukenut kahden eri luokan ulkomaanretkeä, joten tukien ja avustusten määrä on siten yhteensä yli 4000 euroa. Sen lisäksi vuoden tuotosta on ohjattu 2500 euroa Punainen Sulka-kampanjan tilille.

MAINOS
Leijonien presidentti ojensi urheilustipendin yleisurheilussa menestyneelle Ville Rajalalle.
Leijonien presidentti ojensi urheilustipendin yleisurheilussa menestyneelle Ville Rajalalle.

Leijonien presidentti Mika Korkea-aho toimi stipendien jakajana. Stipendejä annettiin koulun ja urheilun saralla menestyneille. Alajärven yläasteen stipendit saivat Sofianna Peura, Eve Pitkäkangas ja Kanokwan Ratchanit. Lukion stipendit menivät Emilia Salmiselle, Emmi-Lotta Keisalalle ja Jaakko Koivuselle.

Alajärven Musiikkiopiston opiskelijoista stipendit saivat Aaro Laitinen, Elmeri Marjomäki ja Marko Kivikangas. He myös esiintyivät stipendienjakotilaisuudessa kahteen otteeseen.

Olavi Sorvari vastaanotti sotaveteraaneille osoitetun avustuksen ja kiitteli leijonia sotaveteraanien jokavuotisesta muistamisesta.
Olavi Sorvari vastaanotti sotaveteraaneille osoitetun avustuksen ja kiitteli leijonia sotaveteraanien jokavuotisesta muistamisesta.

Järviseudun ammatti-instituutin eri toimipisteiden oppilaille jaetut stipendit saivat Linda Hietamäki, Minna Liikala ja Eemeli Matila. Maunu Rentola sai stipendin menestyksestään ammattitaidon SM-kilpailussa eli Taitaja2016-tapahtumassa ilmastointiasennuspuolella. Hän edusti kilpailussa Koulutuskeskus Sedua.

Avustuksia jaettiin seuraaville jaostoille ja yhdistyksille: JPK, Alavoli, Sotaveteraanit, Sotainvalidit, Temppukoulu/Paavola, AA juniorilentopallo, AA yleisurheilu, AA suunnistus ja AA junioripesis.

Lisäksi avustuksilla muistettiin sotaveteraaneja ja sotainvalideja.

Sotaveteraanien stipendin vastaanotti Olavi Sorvari, joka kiitteli Lions Clubia heidän jokavuotisesta muistamisestaan. Hänen mukaansa heitä sotaveteraaneja on enää 22. Sotainvalidien stipendin kävi noutamassa Aulis Oksa, joka muistutti läsnäolijoita heidänkin vähäisestä määrästä, joka on kahdeksan.

Urheilustipendin vastaanotti Ville Rajala, joka on saavuttanut menestystä yleisurheilussa. Ladyjen stipendi puolestaan annettiin Saara Tallbackalle.

Jamin opiskelijoista stipendin saivat Eemeli Matila, Linda Hietamäki ja Minna Liikala.
Jamin opiskelijoista stipendin saivat Eemeli Matila, Linda Hietamäki ja Minna Liikala.

Ala-asteiden oppilaiden stipendit jaetaan koulujen kevätjuhlissa. Stipendin saa yksi oppilas jokaisesta koulusta lukuun ottamatta Paavolaa, jossa jaetaan stipendi kolmelle oppilaalle. Stipendien saajat ovat ala-asteiden 3. ja 4. oppilaita luokan oppilaita.

Sihteeri Pekka Hannula päätti tilaisuuden. – Me leijonat yritetään ladyjen kanssa joka vuosi tehdä pyyteetöntä työtä nuorten ja vanhusten eteen. Ostakaa kalentereita ja muistakaa leijonia hyvällä!

Tiedotussihteeri Mauno Laakso kiittää toimintaa tukeneita ja toivoo, että Kitron stadionilla jälleen tavataan. Siellä leijonat ladyineen huolehtivat tänäkin kesänä lippujen myynnistä.

Stipendien jaossa leijonia edustivat sihteeri Pekka Hannula ja presidentti Mika Korkea-aho. Lukion stipendit saivat Jaakko Koivunen, Emmi-Lotta Keisala ja Emilia Salminen toiminnastaan yhteisön rakentavana voimana.
Stipendien jaossa leijonia edustivat sihteeri Pekka Hannula ja presidentti Mika Korkea-aho. Lukion stipendit saivat Jaakko Koivunen, Emmi-Lotta Keisala ja Emilia Salminen toiminnastaan yhteisön rakentavana voimana.

LC Alajärvi-Järviseutu on mukana Punainen Sulka 2016-2017 keräyskampanjassa, joka on valtakunnallinen, tasavallan presidentti Sauli Niinistön suojelema keräys. Samalla kampanja on suomalaisten leijonien lahja 100-vuotiaan Suomen nuorille. Sillä pyritään keräämään viisi miljoonaa euroa, ja tuotolla tuetaan nuorten itsenäistymistä ja oman elämän hallintaa.

Musiikkiopiston opiskelijoista stipendit saivat jakotilaisuudessakin esiintyneet Aaro Laitinen (kosketinsoittimet), Elmeri Marjomäki (rummut) ja Marko Kivikangas (saksofoni).
Musiikkiopiston opiskelijoista stipendit saivat jakotilaisuudessakin esiintyneet Aaro Laitinen (kosketinsoittimet), Elmeri Marjomäki (rummut) ja Marko Kivikangas (saksofoni).

Tavoitteena on tarjota lapsille ja nuorille myönteinen, erilaisuutta arvostava ilmapiiri, vahvistaa itsetuntoa ja vastuullisuutta, sekä kehittää vuorovaikutus- ja tunnetaitoja. Tavoitteeseen pääsemisessä auttaa mopettajien koulutus ns. Lions Quest -ohjelmalla. Koulutuksen ovat käyneet monet Alajärven opettajat, jotka ovat todenneet sen erinomaiseksi avuksi opetustyössä.

Tuotosta palautuu neljäsosa käytettäväksi Alajärven nuorisotyön tukemiseen. Kampanjan muita yhteistyökumppaneita ova Tukikummit-sätiö, Suomen Partiolaiset ry, Aseman Lapset, Näkövammaiset ry ja Yeesi ry.

Jaana Koivukoski

 

 

MAINOS
Edellinen artikkeliValkealammella patikoidaan taas koko perheen voimin!
Seuraava artikkeli4H-yrittäjänä kesätöitä jo 13-vuotiaana