13.8 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Ahmakolari Vimpelissä

Torstain vastaisena yönä 2.6. Vimpelin ja Alajärven rajaseuduilla sattui harvinaislaatuinen onnettomuus, kun alajärveläinen mies oli liikkeellä henkilöautolla Vimpelissä Hallapurolta Kalkkitietä pitkin kohti Koskelaa.

Auton etupyörään törmäsi tien sivusta ahma. Koska kuljettaja oli aktiivinen luontoharrastaja ja nähnyt ahman luonnossa aikaisemminkin, hän tunnisti eläimen.

MAINOS

Tapahtuma-aikaan kello oli puoli tuntia yli puolen yön, jolloin on melko hämärää. Puskurista ahma lensi takaisin ojaan Vimpelin puolelle, mistä se liikkui Alajärven puoleiseen ojaan.

Kuljettaja pysyi autossaan, koska loukkaantunut eläin voi olla vaarallinen. Hätäkeskuksesta paikalle kutsuttiin SRVA, eli suurriistan virka-apu, ja ahmaa seurattiin koiran kanssa noin yhdeksän kilometriä. Lopulta ahma palasi miltei samalle paikalle takaisin, jolloin myös jäljestäjä sai siitä näköhavainnon.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät