Fiia Koskela taitaa taloudenpidon

Mainos[adrotate banner="3"]

Töysän ja Kuortaneen Säästöpankkisäätiöt ovat kehitelleet yhdessä oppilaitos Sedun kanssa Oma Onni -oppimisympäristön, missä nuoret opettavat nuorille tärkeitä asioita niin työelämästä, päivittäisistä raha-asioista ja verkkokaupoista, säästämisestä ja sijoittamisesta, lainaamisesta, vakuuttamisesta sekä yrittämisestä.

– Toimintaan tuli mukaan heti ensimmäisen pilottivuoden jälkeen Järviseudun ammatti-instituutti ja sitä kautta yläkoulut pankkimme toiminta-alueilta, kertoo palvelupäällikkö Helena Marjomäki Oma Säästöpankista.

MAINOS

Oma Onni -ohjelman tavoitteena on, että nuoret osaavat hoitaa omaa talouttaan, ja välttyvät esimerkiksi ylivelkaantumiselta. Ohjelma auttaa nuoria ymmärtämään säästäväisyyden merkityksen omassa taloudessaan.

Syksyllä yläkoulun 9.luokkalaisille pidetään alkutestit, tämän jälkeen pitkin vuotta heillä on mahdollisuus opiskella asioita verkkoympäristössä. Keväällä pidetään lopputestit ja katsotaan, kuinka asioita on opittu.

Oma Säästöpankki Oyj palkitsee keväällä parhaan opiskelijan rahastolahjakortilla ja parhaan luokan elokuvalipuilla.

– Tämä lukuvuosi oli jo viides toimintavuosi Alajärvellä ja toiminta jatkuu edelleen, Helena sanoo.

Parhaat pisteet lopputestissä tänä keväänä Alajärven Yläkoulun 9. luokkalaisista sai Fiia Koskela. Parhaana luokkana palkittiin Alajärven Yläkoulun 9F.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliAhmakolari Vimpelissä
Seuraava artikkeliKuningaskunnan juhla Soinin yhtenäiskoululla