3.1 C
Alajärvi
sunnuntai 26.5.2024
MAINOS

Skeittaajat saivat hienot harrastuspuitteet Ankkurikentän viereen

Alajärven Ankkurikentän ja jäähallin väliselle alueelle on valmistunut skeittauksen harrastajille uusi, kauan odotettu ja toivottu harrastuspaikka. Ankkuritien skeittipaikka on Alajärven kaupungin liikuntapaikka, johon on kaupungin talousarvion lisäksi varoja osoitettu myös aluehallintoviraston liikuntapaikkarakentamisen avustuksena. Kustannusarvio oli yhteensä 56 000 euroa, joka jakautui kahdelle eri vuodelle. Avustuksen määrä oli 17 000 euroa.

Aiemmin K-Supermarketin alueella oli skeittipaikka, joka kuitenkin jouduttiin purkamaan piha-alueen uusien liikennejärjestelyjen vuoksi. Osa välineistä siirrettiin Myllykankaan koululle, josta ne myöhemmin poistettiin, koska välineet eivät olleet hyväksyttyjä ja siten vastanneet niille asetettuja vaatimuksia.

MAINOS

Keskustassa ei sen jälkeen ollut enää skeittialuetta. Uusi skeittipaikka oli hyvin toivottu, koska alueella harrastajia riittää. Teknisen toimen yleisten alueiden päällikkö Pentti Yli-Olli kertookin, että asiasta istuttiin alas harrastajien kanssa. Heidän näkemyksensä oli, että uusi skeittipaikka pitäisi rakentaa betonista. Betonirakenteiset rampit ovat hiljaisempia ääneltään kuin levyrakenteiset. Yhdessä asiaa suunnitellen asiaa lähdettiin viemään eteenpäin.

Yli-Olli kiitteleekin harrastajien omaa aktiivista osallistumista sekä skeittipaikan suunnitteluun että rakentamiseen. Harrastajien ikä vaihtelee viidestä ikävuodesta noin kolmeenkymmeneen, ja aikuiset harrastajat ovatkin konkreettisesti ottaneet osaa rakennustöihin. Harrastajat oman lajinsa asiantuntijoina piirsivät ja suunnittelivat minkälaisia ramppeja olisi rakennettava sekä sijoitettava alueelle. Ramppeja toteutettiin näiden toiveiden mukaisesti.

Toukokuun aikana skeittipaikka oli viimeistelyä vaille valmis ja se onkin otettu innolla vastaan. Yli-Olli ja vapaa-aikatoimen johtaja Paula Kemppainen sanovat, että skeittipaikkaa käytettäessä on tietenkin huomioitava yleinen järjestys, joten iltakymmenen aikaan skeittailu on syytä lopettaa. He toivovat myös, että alue pidetään siistinä. -Suosittelemme kypärän käyttöä, Kemppainen viittaa turvallisuustekijöihin.

Toukokuun aurinkoisena sunnuntai-iltapäivänä Alajärven Hoiskossa asuvat 12-vuotias Miia Pienimäki ja 9-vuotias Miko Pienimäki tulevat äitinsä kanssa skeittipaikalle. Mukanaan heillä on violetit temppulaudat, jotka potkaistaankin asfaltilla vauhtiin ja rampeilla mennään ylös ja alas. Skeittilauta ei ole siis ainoa väline, jolla voi rampeilla tehdä temppuja ja harrastaa.

Miia ja Miko ovat ehtineet jo muutaman kerran käydä yhdessä testaamassa uutta skeittipaikkaa, aiemmin he ovat potkineet temppulautaa tiellä. Skeittipaikalla hauskinta onkin temppujen tekeminen, jota lapset ovat opetelleet itsekseen. Heiltä löytyy asiaan kuuluvalla tavalla kypärät päästä. Pahemmilta vahingoilta onkin vältytty, vaikka kumpikin tunnustaa saaneensa vauhdin tiimellyksessä haavoja, Miia jalkaan ja Miko käteen.

Äiti myöntää olevansa hieman kauhuissaan.
-Mutta ei voi mitään, hän sanoo.

Taitaakin olla niin, että skeittipaikka on tullut tarpeeseen. Temppulaudat ja lapset vilahtavat vauhdilla rampista toiseen, ja aikuinen voi vain ihmetellä vierestä kuinka rohkeita he ovat.

Jaana Koivukoski

Tämäkin juttu on luettavissa kesälehdessämme! Lue lisää juttuja klikkaamalla: Kesälehti 2016

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät