-3.7 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Tule kylään lauantaina!

Avoimet Kylät -päivä on nimensä mukaan pop up -tyyliin toteutettu päivä, jonka aikana on erityinen mahdollisuus vierailla toimeliaissa kylissämme. Toki kylään sopii tulla koska tahansa, mutta 11.6. on ympäri Suomea yli 400 kylässä tavanomaista enemmän sutinaa.

Avoimet Kylät esittelee paikallista elämänmenoa ja kylätoimintaa, houkuttelee uusia asukkaita ja muistuttaa maaseudun mahdollisuuksista. Kylillä järjestetään 11.6. esimerkiksi erilaisia kirppiksiä, liikuntatempauksia ja herkutteluja.

MAINOS

Päivä tarjoaa erinomaisen tilaisuuden lähimatkailuun, uusien kylien bongaamiseen tai varsinaiseen kyläsuunnistukseen. Kokeilkaa porukalla, moneenko kylään päivän aikana ehditte tutustua!

Aisaparin alueella on luvassa muun muassa yli kolmenkymmenen kohteen pihakirppiskierros Evijärvellä, lisätiedot löydät kotisivulta kotikirppikset.com.

Kirppistapahtuma on myöskin Lehtimäen Rannankylässä, Lappajärven Tarvolassa ja Kortesjärven Purmojärvellä sekä Kauhavan Alahärmässä Riuhtaasujen merkeissä.
Kauhavan Alakylässä on pyöräilyä ja siltojen bongausta, ja Alajärven Kaartusella kyläpäivä. Evijärven Väinöntalolla on kehruukurssi ja Luoma-aholla on lasten taideleiri.

Avoimet Kylät kaikkine tapahtumineen löytyvät Google Maps -kartalta osoitteesta avoimetkylat.fi. Kylien monipuolisten tapahtumien järjestelyistä ja ohjelmista vastaavat kylien aktiiviset ihmiset, yhdistykset, yritykset ja muut toimijat.

Päivän organisoivat maakunnalliset kyläyhdistykset ja Leader-ryhmät yhdessä Suomen Kylätoiminta ry:n kanssa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät