0.9 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Markku Pelkosen asiantuntemus täysillä käyttöön Alajärven Osuuspankissa

Alajärven Osuuspankin uusi pankinjohtaja Markku Pelkonen saa uudessa tehtävässään hyödyntää täysillä aiemmin hankittua asiantuntemustaan.

Turusta lähtöisin oleva, Keski-Suomen kautta Alajärvelle muuttanut Pelkonen on tehnyt pitkän uran Nokialla it -organisaation johtotehtävissä ja toiminut viimeksi Keski-Suomen Osuuspankilla Private Banking -varainhoitajana.

MAINOS

Alajärvellä Pelkosen vastuualueeseen kuuluvatkin henkilöasiakkaat ja päivittäisasiointi, vakuutukset, rahoitus ja varainhoito sekä digitalisaation eteenpäin vieminen.

Pelkonen astui tehtäväänsä Alajärvellä toukokuun alussa pankinjohtaja Mauri Penninkankaan jäätyä eläkkeelle. Penninkankaan aiemmin hoitamista tehtävistä maa- ja metsätalous on siirretty yritysrahoituspäällikkö Jaakko Viinamäen vastuulle niin, että hän hoitaa nyt kokonaisuudessaan yritys- ja maatalouspuolen.

Viime viikolla myös Pelkosen perhe; ammattikorkeakoululla Jyväskylässä opettajana toiminut Tiina -vaimo, perheen kymmenvuotias poika Oliver sekä kääpiövillakoira, pääsivät muuttamaan paikkakunnalle.

Pelkonen kuvaa perhettä paluumuuttajaksi, sillä Tiina on kotoisin Kyyjärveltä ja tämä olikin merkittävä syy Alajärvelle hakeutumisessa. Seutu oli entuudestaan tuttua ja tänne muuttamalla pojan isovanhemmat ovat nyt entistä lähempänä.

Osaltaan muuttopäätökseen vaikutti myös se, että Alajärvellä palvelut on kunnossa ja liikuntamahdollisuudet erityisen hyvät. Perhe onkin varsin liikunnallinen ja vapaa-aikaa vietetään paljon lenkkeillen tai pyöräillen.

Projektina perheellä on tällä hetkellä oman kodin etsintä. Etsinnän alla on uudehko omakotitalo, sillä Pelkoset ovat tosissaan jäämässä Alajärvelle. Vinkkejä mahdollisista myynnissä olevista kohteista otetaan siis mielellään vastaan!

Digitalisaatiota etunojaisesti

Alajärven Osuuspankin toimitusjohtaja Jari Leivo kertoo, että Markku Pelkosen mukaantulo Osuuspankin vahvuuteen aikaansaa sen, että Alajärvellä voidaan ottaa pankkiryhmän uudet digitalisoinnin mahdollisuudet käyttöön etunojaisesti sitä mukaan, kun niitä tulee tarjolle.

Viime viikolla Alajärven Osuuspankki esimerkiksi otti käyttöön sähköisen nimikirjoitusmahdollisuuden ja pankki on aktivoitunut sosiaalisessa mediassa. Facebook -sivuja päivitetään säännöllisesti paikallisin asioin ja tuodaan näin pankkia tutuksi.

Digitalisaatio on pankille tärkeää, koska peräti kolmannes asiakkaista asuu oman toiminta-alueen ulkopuolella. Digitalisaation avulla näitäkin asiakkaita voidaan palvella entistä paremmin esimerkiksi verkkoneuvotteluin silloin, kun asiointi pankissa ei ole mahdollista.

Vaikka monet pankkiasiat hoituvat nykyään verkossa, näkyy pankki toisinaan myös katukuvassa. 1.-2. heinäkuuta Osuuspankki on mukana Rokulipäivillä ja tällöin on myös hyvä tilaisuus tulla tervehtimään uutta pankinjohtajaa!


Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät