25.6 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Paratriathlonisti Jussi Lotvonen mukaan Rokulitriathloniin!

Alajärvellä kisataan lauantaina toista kertaa Rokulitriathlon, johon mukaan on ilmoittautunut myös mm. paratriathlonisti Jussi Lotvonen.

Jussi on vuonna 1981 syntynyt vammaisurheilija Oulusta. Tavoitteena hänellä on olla maailman paras sääriamputoitu triathlonisti.

MAINOS
Jussi on vuonna 1981 syntynyt vammaisurheilija Oulusta. Tässä juoksuosuudella Espanjan maailman cupissa toukokuussa.
Jussi on vuonna 1981 syntynyt vammaisurheilija Oulusta. Tässä juoksuosuudella Espanjan maailman cupissa toukokuussa.

Marraskuussa 2006, kun Jussi käveli Oulun Yliopistolliseen sairaalaan, ei hän voinut kuvitella, että kuukauden päästä siitä päivästä hän olisi vammainen ihminen, jolle on melkein elämäntehtävänä esiintyä vammaisena.

– Heti ensimmäisestä päivästä amputoituna, oikeastaan jo silloin, kun kuulin, että jalkani amputoidaan päätin, etten häpeile itseäni ja erilaisuuttani. Jossain vaiheessa vammaisuudesta on tullut suuri osa identiteettiäni, Jussi kertoo kotisivuillaan.

– En tiedä miten tämä kaikki syntyi, miksi haluan kantaa erilaisuuttani niin ylpeänä. Miksi haluan olla erilainen. Ehkä se johtuu siitä, että olen aina ollut huomionhakuinen, erilaisena ihmisenä saan huomiota enemmän. Tai ehkä se johtuu siitä, että päätin niin vahvasti, etten murehdi sairastumistani vaan olen vahvempi, kuin koskaan.

– Päätin selviän sairaudestasi ja jatkan elämääni! Kesäisin käytän melkeinpä aina shortseja, silloin proteesi ja erilaisuuteni näkyy varmasti! Proteesini ovat olleet vaikka minkä värisiä, että ne herättävät varmasti huomiota, pinkki, sininen, musta, Edmonton Oilers proteesi jne.

– Ajattelen, että erilaisena ihmisenä muutan edes hieman maailmaa, muutan ihmisten ajattelua. Toivon toimintani helpottavan muiden erilaisten ihmisten elämää, he eivät koe olevansa erilaisia, jos eivät sitä itse tahdo vaan heidät hyväksytään sellaisena, kuin ovat.

Tänä keväänä Jussi oli mukana Paratriathlonin Euroopan mestaruuskisoissa Portugalin Lissabonissa. Hän sijoittui omassa luokassaan (PT 4) erittäin kovatasoisessa kilpailussa sijalle 13.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät