Iltamat Hautakylällä vanhan ajan malliin!

39
Mainos[adrotate banner="3"]

Soinin Hautakylällä kokoonnutaan perjantaina 8.7. Hautakyläsalille kello 19 alkaen nauttimaan kesäisestä illasta vanhana ajan iltamissa, joissa mukavaa ohjelmaa ja meininkiä ei puutu!

Iltamat järjestetään jo 11. kertaa. Alunalkaen kokoonnuttiin pieniin oman kylän väen ja mökkiläisten iltamiin Marttilan navetan latoon, mutta kesä kesältä väkeä alkoi saapua enemmän ja enemmän niin, että tilat kävivät ahtaiksi ja järjestelyt sen takia hankaliksi.

MAINOS

Nyt iltamat pidetäänkin toista kertaa Hautakyläsalilla, jonka yhteydessä niin kahvilanpito kuin muutkin toiminnat on helppo järjestää. Säästäkään ei enää tarvitse huolehtia, sillä sisällä tila riittää.

Tämän kesän iltamiin ehtii valmistua myös salin pihalle kyläyhdistyksen toimesta rakennettu suuri, noin 60 -neliöinen terassi. Jos sää on kaunis, tulee terassille toinen kahvilamyyntipiste ja sen kupeeseen makkaragrilli. Ohjelmaa ei vielä voida ulos siirtää olipa sää mikä tahansa, koska pihatyöt ovat kesken.

Iltamien ohjelmassa on luvassa Hautakylältä lähtöisin olevan, vaasalaisen Raija Teräväisen juhlapuhe, musiikkia ainakin Tiia Vuorisen ja opettajansa Heikki Jokiahon harmonikkamusiikkia ja kylältä lähtöisen olevan Kari Anttilan sahansoittoa.

Kyläyhdistyksen Aila Rinne kertoo, että myös Murupussin arvonta suoritetaan iltamissa. Murupussi on taas koko vuoden ajan kiertänyt ympäri Soinia ja tällä hetkellä Aila odottaa sen palautumista takaisin kylälle. Iltamissa arvontaan palkinto niiden kesken, joiden luona Murupussi on viimeisen vuoden aikana käynyt.

Illan odotetuin on varmasti kyläläisten näytelmä TPT-Täyden palvelun Toimisto, joka hautakyläläiseen tyyliin on likimain puhdasta improvisaatiota.

– Olemme keväällä kokoontuneet miettimään näytelmän juonen ja sen, mitä siinä tapahtuu, mutta loppu jää improvisaation varaan. Moni tapahtuma tulee varmasti jäämään poiskin ja uusia tulee tilalle, sanoo näytelmän ohjauksesta ja koossa pitämisestä vastaava Tarja Vuorinen.

Näytelmä on kestoltaan reilun tunnin ja mukana menossa on tuttu pariskunta Uuno ja Tyyne, eli Hannes Ylätalo ja Inkeri Väliaho, Lisäksi näytelmässä mukana ovat mm. Aila Rinne, Johanna Mäkipelto, Tiina Väliaho, Timo Vuorinen, Janina Laasasenaho ja Virpi Lehvonen.

Vaikka näytelmässä on mukana tuttuja henkilöhahmoja, ei se ole jatko millekään aikaisemmalle näytelmälle. Näytelmä kertoo nyt aikaisempaa enemmän hautakylästä, mutta tapahtumat istuvat varmasti hyvin monille muillekin kylille huolena palvelujen karkaamisesta kauemmaksi, tiestön kunnosta ja liikkumisen vaikeuksista. Vaikka vakavista asioista on kyse, niin näytelmä on puhdasta komediaa!

Ilta päättyy tuttuun tapaan tansseihin, jossa tahdit takaa viime syksynä perustettu tanssibändi Onnensävel. Onnensävelessä soittavat Timo Vuorinen (rummut), Jaska Marjomäki (basso) ja Heikki Jokiaho (midi-harmonikka).

Liput iltamiin maksavat kympin, alle 12 -vuotiaat lapset ilmaiseksi. Iltamat on tarkoitettu ihan jokaiselle, läheltä ja kaukaa!

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa