3.5 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Iiruun kesäleireiltä iloisia muistoja kotiin kannettavaksi

Tänä kesänä käyttöön vihityn leirikeskus Iisakin ovet on nyt pistetty hetkeksi säppiin, kun suosittu lastenleiri ja junnuleiri Iiruu-järven rannalla saatiin päätökseen. Leireillä oli tänä vuonna yhteensä 126 leiriläistä, jotka palasivat kotiin mukanaan iloisia ja luultavasti myös ikuisia muistoja leireistä. Suuresta lapsimäärästä huolimatta kaikki sujui hienosti, sillä paikalla oli kymmeniä osaavia ohjaajia. Junnuleirin aikana sade ripsotti muutamaan otteeseen, mutta uuden leirikeskuksen suojissa se ei haitannut.

leiri5
Alina Matila ratsastamassa lastenleirin olympialaisissa.

-Lastenleirin teemana oli ”Pienet Suuret Sankarit” ja pääsin opettamaan 6-10-vuotiaille leiriläisille, että jokainen voi omana itsenään olla Taivaan Isän sankari, aivan kuten Daavidkin oli. Katsoimme esitystä siitä, kuinka Daavid voitti pikku poikana ison Goljatin, koska luotti Jumalaan, Helluntaiseurakunnan lapsi –ja varhaisnuorisotyöntekijä Niina Männistö kertoo.

MAINOS

-Kolmepäiväisen junnuleirin teemana oli ”Herran Jengis” ja aiheesta oli opettamassa Jyväskylän helluntaiseurakunnan nuorisopastori Jani-Matti Korpela, Männistö jatkaa.

Leirillä uitiin, saunottiin, syötiin hyvää ruokaa ja kirjoiteltiin postilaatikon täydeltä leirikirjeitä. Lastenleirillä erikoisohjelmanumeroita olivat mm. olympialaiset, johon kuului poniratsastus. Lapset saivat kokea mieluisan yllätyksen, kun heitä tapaamaan saapui Alajärven Kaverikoirat-yhdistys. Lisäksi lapset pääsivät kokeilemaan palomiehen hommia, kun paikalle saapui paloauto palavan seinän kanssa.

Junnuleiriläiset muotinäytöksessä. Pokassa oli pitelemistä tuomariston arvostellessa muotiluomuksia!
Junnuleiriläiset muotinäytöksessä. Pokassa oli pitelemistä tuomariston arvostellessa muotiluomuksia!

Junnuleiriltä leiriläisille jäi parhaiten mieleen ulkona pelattu Afrikan Tähti-peli sekä Pakohuone, jossa leiriläisten tuli ryhmittäin selvittää tiensä ulos lukitusta huoneesta ratkoen huoneeseen piilotettuja tehtäviä. Lauantai-iltana leirille saapui yllätysvieras, räppäri Jukepeksi, joka esitti muun muassa junnuleiriä varten tekemänsä kappaleen leiriläisille. Junnuleireillä yölliset hiippailut ovat pikemminkin sääntö kuin poikkeus, eikä yövartijoille annettu tänäkään vuonna armoa.

-Leiriläiset pääsivät näyttämään omia taitojaan erilaisissa ryhmäkilpailuissa ja sanomalehtimuotinäytöksessä, jossa kaikilla oli hauskaa. Erityisen hienoa oli nähdä, kuinka leiriläiset itse kokosivat leiribändin ja hoitivat musiikkiosuuden Raamattutunneilla ja iltatilaisuuksissa, Männistö kehuu junnuja ja jättää kiitoksensa koko leirihenkilökunnalle ja jokaiselle, joka oli mahdollistanut hienon päärakennuksen valmistumisen. Männistö toivoo näkevänsä syksyn kerhoissa ja junnuilloissa tuttuja kasvoja kesän leireiltä.

Junnuleiriläisten oma bändi vastasi Raamattutuntien musiikista.
Junnuleiriläisten oma bändi vastasi Raamattutuntien musiikista.

Roosa Linnanmäki

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät