Nelimarkka-museossa vuosikymmenen ennätyskesä

Nelimarkka-museon kesän näyttelyt, Kaarina Heikinheimon Lumous ja Mari Hallapuron Alinen ovat houkutelleet museoon ennätysyleisön.

Museossa on vieraillut kesä-heinä-elokuun aikana yli 2100 kävijää, kun keskiarvo viimeisen kymmenen kesän osalta on noin 1200 kävijää.

MAINOS

Aiempi ennätys on vuodelta 2014, jolloin museo täytti 50 vuotta. Tuolloin kävijöitä oli 1630.

Alueen taiteilijoiden näyttelyt ovat selvästi herättäneet paikallisen yleisön kiinnostuksen ja museokortin suosion huomaa tilastoissa. Koulujen alettua myös koululaisryhmät ovat vierailleet museolla ahkerasti.

Nelimarkka-Rahasto säätiö korvaa kokonaan eteläpohjalaisten koululaisten kuljetuksen Nelimarkka-museolle, mikä helpottaa museoon tuloa. Kesän näyttelyt on myös koettu sopiviksi uuden opetussuunnitelman monialaisiin oppimiskokonaisuuksiin.

Kesänäyttelyt ovat saaneet runsaasti positiivista palautetta. Yleisö on ihastellut alajärveläislähtöisen, Vaasassa asuvan ja työskentelevän Heikinheimon teosten suurta kokoa, raikkaita värejä, yksityiskohtaisuutta ja pikkutarkkuutta.

Teokset tuovat hyvän mielen ja niiden valmistamiseen vaadittu työmäärä jaksaa hämmästyttää. Myös Nelimarkan näyttely kiinnostaa vuodesta toiseen.

Moni varta vasten Nelimarkan taidetta ihailemaan tullut on vierailullaan ihastunut myös helposti lähestyttävään lumottuun satumetsään, jonka Heikinheimo on näyttelyyn luonut. Vastapainoa satumetsän isoille teoksille ja väreille tuovat Mari Hallapuron pienet, synkän humoristiset grafiikan vedokset, jotka käsittelevät muodonmuutosta.

Myös Villa Nelimarkan kesä- ja heinäkuun näyttelyt houkuttelivat paikalle yleisöä yli 300 henkeä. Kesäkuussa esillä oli Tuuli Linterin ikoneita ja heinäkuussa valokuvia Kivitipun vastaanottokeskuksen vuodesta. Villa Nelimarkan avajaiskesänä 2013 huvilalla vieraili 276 henkeä, joten myös siellä päästiin uuteen ennätykseen.

Kaarina Heikinheimon ja Mari Hallapuron näyttelyt ovat avoinna vielä 4.9.saakka, tiistaista perjantaihin kello 11-17, lauantaisin kello 12-16 ja sunnuntaisin 12-17.

Lauantaina 17.9. Nelimarkka-museossa avautuu viitasaarelaisen Alberto Ferrettin kuratoima italialaisen nykytaiteen näyttely.

MAINOS
Exit mobile version