21.7 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Lintukodin Aijjoos -kahvilassa viihdyttiin

Aijjoos-toiminta ja Kuntayhtymä Kaksineuvoinen ovat järjestäneet yhteistyössä Tule Aijjoos kahville -tapahtumia ikäihmisten hoitokodeissa kevään ja kesän 2016 aikana.

Lappajärven Lintukodissa Aijjoos-kahvilan kutsua kuultiin todella tehokkaasti ja niin iäkkäämpää kuin nuorempaakin väkeä saapui kymmenittäin kahville Lintukotiin.

MAINOS

– Tarkoitus on madaltaa kynnystä piipahtaa vierailulla vanhustemme luona ja samalla avata hoitokotien ovia. Kolmen euron kahvimaksu menee hoitokodissa asuvien virkistystoimintaan, eli kahvikupin hinnalla voit tehdä samalla hyvää, kertoo kehittämispäällikkö Marja-Liisa Nevala Aijjoos hankkeesta.

Nevala kertoo, että kutsua on kaikilla paikkakunnilla kuultu hyvin, sillä tapahtumien avulla jokaiseen hoitokotiin on saatu kutsuttua vähintään parikymmentä vierasta. Lappajärvellä lyötiin kuitenkin ennätykset, sillä vierailijoita Lintukotiin saapui ainakin 40!

Kahvila -idea onkin mitä mainioin, sillä se on avoinna vain tunnin, eli ei aiheuta kohtuutonta rasitusta talon työntekijöille, mutta antaa silti paikallisille ihmisille hyvän syyn tulla käymään.

– Tämä on kyllä piristystä meille kaikille, niin asukkaille kuin työntekijöillekin, sanoo Lintukodin esimies Kaija Mäntylä. – Työntekijöiden vaivaa helpottaa kovasti se, että aikataulu on joustava, jokaisen asukkaan ei tarvitse olla samalla kellonlyömässä yhdessä paikassa, vaan väki vaihtuu.

Lintukodissa on 47 asukasta sekä kaksi intervallipaikkaa, ja Aijjoos -kahvila toi mukavaa vaihtelua heidän arkeensa. Puheensorinaa riitti ja tuttuja tavattiin – eikä ketään haitannut ettei mitään järjestettyä ohjelmaa kahvittelun lisäksi ollut.

Nevala toivoo, että hyväksi koettua mallia voisivat mielellään muutkin seurat ja yhdistykset lainata. – Tällaisen tapahtuman järjestäminen ei paljon vaadi ja silti aikaan saadaan paljon hyvää mieltä!

Tuula Jokiaho

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät