Lähiruokaa ja käsitöitä saa nyt Alajärveltä Lähituottajat-myymälästä

Mainos[adrotate banner="3"]

Paavolantorin avajaisissa Alajärvellä päästiin tutustumaan Lähituottajien pop up-kauppaan.

Suuren suosion myötä lampaanlihantuottaja Kati Neuvonen rohkaistui ja päätti avata lähituottajien myymälän vakituisesti samalle paikalle. Myymälään voi tuoda omia tuotteitaan myyntiin ihan pieniäkin eriä ja tällä tavoin koittaa löytyykö tuotteille kysyntää.

MAINOS

Tuottajia ja käsityöläisiä on ilmoittautunut mukaan laajasti koko Etelä-Pohjanmaan alueelta. Valikoimasta löytyy esimerkiksi Sillankorvan Yrttijuuston tuotteita Evijärveltä, Herralan tilan villasikaa Vimpelistä, öljypuristamon tuotteita Alavudelta, Hunajakukan tuotteita Lappajärveltä ja Takalan tilan kananmunia Alajärveltä.

Raija Isoketo myy yrityksensä Helka Emilian pakkaamia mausteita ja itse tehtyä sinappia. Positiivisen pop up-kokeilun jälkeen Isoketo oli varma siitä, että haluaa tuotteensa myyntiin myös vakituiseen myymälään. Mukana on mausteita jokaiseen makuun ja suurin osa tuotteista on myös lisä -ja säilöntäaineettomia.

Myyjiä on ilmoittautunut mukaan reilusti toista kymmentä ja lisää haastetaan mukaan. Neuvonen kuuluttaa erityisesti metsästäjiä tuomaan pakastettua riistaa myyntiin.

– Myös lintulyhteitä olisi talveksi hyvä saada. Miksei myös jokunen klapiyrittäjäkin mahdu joukkoon, Neuvonen vinkkaa. Tärkeintä kuitenkin on, että tavara saadaan tehokkaasti liikkeelle.

– Mitä enemmän tavara liikkuu, sitä enemmän tuotevalikoimaa kasvatetaan. Tämän helpommaksi ei lähellä tuotetun ja kotimaisen tuotteen ostaminen muutu, Neuvonen toteaa.

Roosa Linnanmäki

MAINOS
Edellinen artikkeliAlajärven Helluntaiseurakunnan lasten ja varhaisnuorten kerhojen toiminta alkaa
Seuraava artikkeliAvoin työpaikka Torstai-lehdessä