0.5 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Kangaskulma MY-H juhlii viiden vuoden ikää

Kangaskulma MY-H viettää perjantaina viisivuotissynttäreitään. Liike muutti uusiin valoisiin ja avariin tiloihin Paavolantorin liikekeskukseen heinäkuussa.

Synttäreiden kunniaksi yrittäjä Maija Yli-Hemminki lupaa perjantaina sivuverhojen ostajalle ompelun kaupan päälle. Lisäksi luvassa on muita tarjouksia ja tarjoilua, joka toteutetaan yhteistyössä Pandora-kahvilan kanssa.

MAINOS

Uusissa tiloissa liikkeen valikoima on laajentunut, ja näin on saatu parannettua tiettyjen tuotteiden valikoimaa Alajärvellä. Hyllystä löytyy jo valikoima käsityölankoja. Lisäksi Yli-Hemminki arvioi, että noin kuukauden sisällä pitäisi myyntiin saapua myös trikookuteet.

Kangaskulma MY-H:sta saa nyt myös Jukin ompelukoneet ja saumurit. Koneet ovat vankkoja ja jykeviä koneita pitkällä takuulla. Merkki on monelle tuttu teollisuusompelusta. Liikkeen kautta on saatavilla laitteiden huoltotyöt. Tulossa onkin ompelukoneiden ja -saumureiden huoltopäivä.

Yli-Hemminki on aloittanut yhteistyön toiminimellä Tina Nimby ompelevan Kirsi Pesosen kanssa. Pesosen ompelemia vaatteita löytyy valmiina. Lisäksi asiakas voi sovittaa niitä ja valita liikkeestä kankaan sekä päättää yksityiskohdat, joita vaatteeseen haluaa. Näin jokaisella on mahdollisuus saada yksilöllinen Alajärvellä ommeltu vaate.

Liikkeessä on monipuolinen valikoima erilaisia kankaita laidasta laitaan. Jos jotain ei ole hyllyssä, Yli-Hemminki lupaa sen hankkia. Saatavilla on tilauksesta verhotankojakin. Kankaiden määrä ja valikoima on jatkuvasti kasvanut.

Liikkeessä on tarjolla ompelupalvelu, johon kuuluu korjausompelu. Hän tekee yhteistyötä kahden työkseen ompelevan alajärveläisen yrittäjän kanssa. Yli-Hemminki kuitenkin myöntää myös joskus ompelevansa asiakkaille itsekin, ja liikkeessä myytävät värikkään trikoopipot, -pannat ja erilaiset huivit ovat pääasiassa hänen töitään.

Jos näistä ei löydy valmista itselle mieluisasta kankaasta, voi hyllystä itse valita kankaan mistä haluaa tuotteensa ommeltavan. Syksyn pipoälynväläykseksi hän nimeää juuri ompelemansa pitsipipon, jonka hän keksi asiakkaan ansiosta.

Valikoimiin on saapunut myös syksyn kankaat. Yli-Hemminki ei halua nimetä yhtä tiettyä väriä tälle syksylle, koska kankaista löytyy nyt montaa maailmaa. Mustavalkograafista kangasta voi pehmentää murretuilla, haljummilla sävyillä. Oranssi puolestaan tulee aina syksyllä, ja Yli-Hemminki näyttääkin kangaspakasta kuinka se on nyt sovitettu yhteen sinapinkeltaisen kanssa.

Lisäksi löytyy kanervaan vivahtavaa roosaa sekä vanhaa vihreää. Näistä sävyistä löytyy taatusti jokaiselle jotakin. Kangaskauppiaankaan mukaan syksyisin ei tarvitse päivittää kaikkia kodin verhoja, vaan voi vaikka vaihtaa vain yhden syksyn sävyihin.

Asiakkaita käy myös muista alueen kunnista. Lisäksi hänellä on vakiasiakkaita Etelä-Suomea myöten, kun alueella muussa asioissa liikkuvat ostavat liikkeestä kankaita mukaansa.

Yli-Hemminki iloitsee uusista liiketiloista. Muuton myötä liike sai lisää neliöitä käyttöönsä, ja erityisesti häntä ilahduttaa liiketilan päässä olevat isot näyteikkunat. Niissä pääseekin oikeuksiinsa tämän syksyn uudet kankaat. Ihmiset ovat ottaneet kivasti vastaan Paavolantorin. -Usein kuulee ihmisten sanovan ihan kuin olisi jossain muualla kuin Alajärvellä, Yli-Hemminki kertoo.

Jaana Koivukoski

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät