-5.3 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

JPK isännöi nuorten SM-liigaottelua

Alajärvellä nähtiin sunnuntaina historiallisesti liigakiekkoa, kun Vaasan Sportin ja Lahden Pelicansin A-nuoret pelasivat sarjaottelun Järviseudun jäähallissa.

Ottelu oli samalla JPK:n 20-vuotisjuhlaottelu. Järviseudun jäähallin edustajat Harri Hakala, Sami Seppälä, Jari Mäntyniemi ja Pasi Kari saivat vastaanottaa ottelun alussa muistolaatan nro 222 (222. halli Suomessa), jonka luovuttivat jääkiekkoliiton edustajina Keskimaan alueen olosuhdevaliokunnan puheenjohtaja Arto Saariaho ja olosuhdevaliokunnan jäsen Kari Laasala.

MAINOS

Saariaho totesi lyhyessä puheenvuorossaan eteläpohjalaisen kökkähengen herättäneen kateutta etelän suunnassa.

Ottelun Alajärvelle tuominen liittyy vastasolmittuun seurayhteistyösopimukseen, joka solmittiin Vaasan Sportin ja alueen seurojen kesken. Tarkoituksena on mm. jakaa valmennustietoutta Sportista pienempiin seuroihin.

Valmennusosaamista jaettiinkin jo ennen ottelua koulutuksen muodossa ja katsomossa peliä seurasi moni läksyjen kera. Myös mittava panostus uuteen turvakaukaloon vaikutti varmasti Alajärven valikoitumiseen liigaottelun järjestäjäksi.

Turvakaukalon laidat testiin

Itse ottelu oli eittämättä vauhdikkainta ja korkeatasoisinta kiekkoa, mitä Alajärvellä on tähän mennessä nähty. Tunnelma kentällä kävi kuumana ja rangaistuksia jaettiin joukkueille yhteensä 60 minuuttia.

Erikoistilanteet olivatkin ratkaisevassa asemassa, kun Pelicans vei ottelun numeroin 3-5. Sen onnistui nousta tasatilanteesta 3-3 voittoon kahdella ylivoimamaalilla ottelun viimeisessä erässä. Tilastojen valossa Sport oli kuitenkin niskan päällä.

Maalivahtien torjunnat olivat sen eduksi 18 – 32 ja aloitukset 62 – 38 prosenttia. Alajärveläisyleisökin tuntui olevan suurelta osin Sportin puolella, mutta pisteet matkasivat silti Lahteen. Ottelua oli seuraamassa reilut 300 henkeä.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät