25.6 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Hautamäki ja Hautanen kaasuttelivat Rallin SM-pronssia

Rallin SM-sarjassa kauden viimeinen osakilpailu ajettiin SM Tampere Pirelli rallin merkeissä kaksipäiväisenä kilpailuna.

Pitkään SM-ralleja ajanut Hautamäki maiskutteli tuoretta SM-pronssia hyvällä mielin. Kuva: Seppo Salminen.
Pitkään SM-ralleja ajanut Hautamäki maiskutteli tuoretta SM-pronssia hyvällä mielin. Kuva: Seppo Salminen.

Perjantain nuotituksen jälkeen kaasuteltiin kaksi erikoiskoetta. Lauantaina vuorossa oli seitsemän EK:ta. Pituutta niille tuli yhteensä 120,5 kilometriä.

MAINOS

Ville Hautamäen ja Ari-Pekka Hautasen valmistautuminen SM-hopean saalistamiseen tapahtui edellisviikon vaihteen aikana myös kaksipäiväisen Seinäjoki rallin merkeissä.

Siellä he ajoivat nelivetoisten nuottiluokassa neljänneksi. Näin alle saatiin hyvät kilometrit juurikin Tampereen kisaa ajatellen.

Heti perjantaina ja lauantaina alkumetreillä tuli selväksi, että Hautamäki ei ajaisi SM2-luokan voitosta. Vain voitto olisi tuonut SM-hopeaa.

– Huomasimme, ettemme pysty haastamaan luokkamme kärkeä ja näin taistelemaan SM-hopeasta, Hautamäki totesi.

Hautamäki ja Hautanen ajoivat SM2-luokassa parhaimmillaan sijalle neljä. Kun päivän tilanne selvisi, teki kokenut Hautamäki ratkaisun.

Pronssimitali oli parempi, kuin mahdollinen keskeytys, jolloin mitali olisi jäänyt haaveeksi. Maalissa oltiin lopulta kuudes. Eroa kärkeen tuli reilu kolme minuuttia ja edessä SM-hopealle ajaneeseen Juha Koljoseen 3,8 sekuntia.
SM2-luokan mestaruuden varmisti jo edellisessä osakilpailussa Alavuden Teemu Asunmaa.
– Kun huomattiin, että voittoon ei ollut mahdollisuuksia, niin ei otettu ”kammoriskejä”. Tampereen kisan reitti oli hieno ja vaativa. Vain luokkavoitolla olisi ollut mahdollisuus hopealle, alajärveläinen totesi. SM-pronssi ei ollut kuitenkaan missään tapauksessa pettymys.

– Kun lähdettin ensimmäiseen kauteen nelivetoisella kalustolla, niin tavoite oli mitali ja se saavutettiin. Täytyy todeta, että SM-rallissa kaiken on oltava kunnossa. Rytmi ja luotto pitää olla sata prosenttista näissä vauhdeissa, Järviseudun UA:n edustaja arvio.

Pitkään SM-ralleja ajanut Hautamäki maiskutteli tuoretta SM-pronssia kuitenkin hyvällä mielin.

– Niin kymmenes SM-mitali se oli. Onhan tässä paljon ihmisiä ollut vuosia ympärillä, joten iso kiitos kuuluu kaikille vauhdissa mukana olleille, jotka mahdollistavat kilpailemisen, Hautamäki kiittää.

Vesa Rauhala

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät