2.3 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Viisivuotiaan Alvariinin keittiö uudistuu – maistuvat burgerit nyt koko perheelle!

Hotelli-ravintola Alvariinin avajaisista tulee jo viisi vuotta. Yrittäjä Tomi Hemminki toteaa, että vuodet ovat kuluneet nopeasti melkoisessa vuoristoradassa ja nyt alkaa viimein olla se tilanne, että hotellin käyttöaste on toivotulla tasolla ja ravintolapuolta ollaan muokattu ja tullaan muokkaamaan asiakkaiden toivomaan suuntaan.

Hotellibisnes on Hemmingin mukaan hyvin riippuvaista ympäristössä tapahtuvista asioista, sillä matkailijoita ei mikään yksittäinen hotelli alueelle vedä ja työväen majoitustarpeet riippuvat alueen elinkeinoelämän vireydestä.

MAINOS

Alajärven alueella on viime vuosina noussut yritysmaailmassa positiivinen pöhinä, mikä näkyy suoraan hotellilla majoitustarpeena. Monista asiakkaista on tullut jo vakituisia ja tyypillinen majoitusasiakas Alvariinissa onkin täällä työn perässä.

Kesällä kuitenkin näkyy myös matkailijoita. Menneenä kesänä asiaan vaikutti Kivitipun tilanne, mutta vaikka Alvariini hyötyi siitä ettei Kivitipussa ollut hotellitoimintaa, toivoo Hemminki kuitenkin, ettei niin olisi jatkossa. Kaikkien kannalta olisi parasta, jos Kivitippu palaisi aiempaan käyttötarkoitukseensa.

– Kivitippu toi aikaisemmin paljon lomalaisia koko alueelle, ja siitä hyötyivät kaikki.

Hotellille onkin tärkeää, että alueella on nähtävää ja koettavaa matkailijoille. Hotellin tulee olla mukana verkostoitumassa muiden toimijoiden kanssa. – Alajärvellä on viime vuosina ollut paljon positiivista sykettä ja palvelut ovat kehittyneet.

Rakentamisen ja investointien kautta hotellissa on riittänyt majoittujia, jotka tulevat tänne muualta työhön lyhyeksi aikaa. Nämä asiakkaat ovat tyypillisesti 30-50 -vuotiaita miehiä, joita ei työpäivän päälle kiinnosta joka ilta istua ala carte -ravintolaan.

– Kunnon ruokaa he silti haluavat ja ovat toivoneet myös keittiön aukioloaikoja pidemmäksi, Tomi sanoo.

Toinen asiakasryhmä, joka on esittänyt toiveitaan Alvariiniin, ovat nuoret. Heidän toiveestaan helmikuusta alkaen on jo perjantai- ja lauantai-illat jatkettu kello kahteen saakka, mutta nyt toiveita kuullaan lisää ja lauantaina 8.10. Alvariinissa aukeaa Burger -ravintola!

Burger -ravintolalla saadaan vastattua eri asiakasryhmien toiveisiin ja se tarjoaa edullisen, mutta silti laadukkaan mahdollisuuden käydä syömässä ulkona vaikka koko perheen voimin!

– Lauantaista eteenpäin meillä toimii arkisin kello 10.30-14 tuttuun malliin lounasravintola, mutta kello 14-20.30 tila muuttuu Burger -ravintolaksi. Se palvelee myös viikonloppuisin lauantaisin kello 12-20.30 ja sunnuntaisin kello 12-16. Sunnuntain aukioloaikoja lisätään myöhemmin, mikäli asiakkaat ottavat idean omakseen. Ala carte säilyy jatkossakin, mutta vain tilauksesta.

Burger -ravintolan valikoimiin tulee erilaiset burgerit, pizzat ja snacksit, mutta myös lautasannokset ja salaatit. Hinnoittelu on laitettu niin tiiviiksi, että nyt syömään pääsee merkittävästi ala carte -aikoja edullisemmin.

Silti ravintolassa ei tingitä laadusta eikä lähiruoka-ajattelusta. – Emme halua tehdä tusinatuotteita, vaan sämpylät burgereihin meille tulee Luoma-ahon leipomolta ja kahdessa hampurilaisvaihtoehdossa pihvinä on Koskenvarren Highlander -lihaa! Myös kastikkeet tehdään itse.

Hinta-laatusuhde on siis laitettu kohdilleen lähiruoka-ajattelusta tinkimättä ja toiveena on, että tarjonta kohtaisi kysynnän. – Kesällä olisi mukavaa, jos voisimme laittaa listalle kokonaan lähiruokana tuotetun burgerin!

Perheiden viihtymiseen uudessa Burger -ravintolassa on panostettu niin, että aulaan tulee erilaisia pelejä lapsille ja ruokasalin puolelle perheen pienimmille leikkinurkka, johon on hyvä näkyvyys isosta osaa pöytiä. Vanhemmat voivat näin ruokailla rauhassa lasten leikkiessä.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät