Nyt laitetaan liikettä kinkkuihin – Jouluksi joulukuntoon!

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärvellä käynnistettiin eilen perjantaina kaikelle kansalle, vauvasta vaariin suunnattu Jouluksi joulukuntoon -kampanja, jonka tavoitteena on laittaa liikettä kinkkuihin ja saavuttaa tunti liikuntaa ihan joka päivä!

Kampanja avattiin Karhulaavulta lähteneellä yhteisellä sauvakävelylenkillä, jossa oli mahdollisuus saada lisäinfoa myös itse kampanjasta.

MAINOS

Kampanjan järjestävät Alajärven Latu ja Alajärven liikuntapalvelut yhteistyössä. Ladun puheenjohtaja Tapani Hänninen kertoo, että yhteistyö on liikuntatoimen kanssa ollut aina hyvää ja niinpä myös kampanjan järjestäminen sujuu hyvässä yhteistyössä.

Kampanjan tavoite on, että jokainen liikkuisi päivässä vähintään yhden tunnin ajan. Liikunta voi olla myös hyötyliikuntaa ja jos tunti yhdellä kertaa on terveyden tai muun syyn vuoksi liikaa, voi suorituksen koota myös useammasta osasta.

Pääasia on, että lihakset ja nivelet saavat liikettä ja keuhkot ilmaa. Mieli pysyy virkeänä ja keho saa kaipaamaansa liikettä.

Kampanja-aika on 15.10.-15.12. ja kampanjakortteja voi ladata netistä kaupungin kotisivuilta tai noutaa kampanjassa mukana olevista liikkeistä, uimahallilta, kaupungintalolta, kirjastosta tai liikuntatoimistosta.

Mukana olevat liikkeet ovat Halpa-Halli, Mäkelä Alu, K Supermarket, Alajärven Apteekki, Info Kirjakauppa, Fysioterapiapalvelu Ikikunto, Lähitapiola, S-market, FitFactory, kuntosali Rauta-aika, Kesport ja Finnlamelli.

Kampanjan avaustapahtumassa mukana ollut kaupunginjohtaja Vesa Koivunen toivoo, että kampanja kannustaa mahdollisimman monia liikkumaan! Samaa mieltä on lääkäri Ahti Honkola, jonka mukaan tunti liikuntaa päivässä on tavoite, jonka täyttäessään saa aitoja terveyshyötyjä.

– Uusimpien tutkimusten mukaan jopa kahdeksan tuntia päivässä työssään istuva ihminen voi tunnin liikuntasuorituksella neutraloida istumisen tuomat haitat terveydelleen, Honkola kertoo. Tämän lisäksi läpi elämän jatkuva liikuntaharrastus estää mm. muistisairauksia, muista eduista puhumattakaan.

Ladun Petteri Karvinen kertoo testanneensa nyt elokuulta saakka sitä, huomaako tunnin liikuntasuorituksesta joka päivä jotakin hyötyjä omassa elämässään. Vaikutusta on tullut, etenkin yöunen laatu on parantunut.

Kun tavoite on liikkua joka päivä, saadaan liikunta helposti elämäntavaksi ja tekosyiden keksiminen, liikuntahetken siirtäminen huomiseen, on vaikeampaa.

Säännöllinen liikkuminen tulisikin olla tavoitteena kaikissa ikäluokissa ja Kirsti Kivelä liikuntapalveluista heittääkin nyt haastetta myös kouluille! Opettajat voivat olla avainasemassa aktivoimassa oman luokkansa oppilaat vaikkapa nyt tähän kampanjaan mukaan ja liikkumaan tunnin jokaisena päivänä.

Kampanjaan osallistuva takaa itselleen ainakin yhden joululahjan, sen parhaan mahdollisen! Liikkuen saa lahjaksi hyvän kunnon ja terveyden!

Kampanja päätetään yhteiseen jouluiseen tapahtumaan Karhulaavulla 15.12. kello 18. Silloin jouluisissa tunnelmissa arvotaan myös mahtavat palkinnot osallistujien kesken – tarjolla on palkintoja kinkusta verenpainemittariin!

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliMuuttumisleikissä Ailalle uutta ilmettä ja ideoita
Seuraava artikkeliLähihoitajaopiskelijat toteuttivat perinteisen hemmottelupäivän Lappajärvellä