13.8 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Lähihoitajaopiskelijat toteuttivat perinteisen hemmottelupäivän Lappajärvellä

Opiskelijat Sini Ala-Kojola, Sari Kojola ja Neea Keto avasivat hemmottelupäivän opinnäytetyöhönsä liittyvällä luennolla, johon he ovat saaneet taustatukea sairaanhoitaja ja seksuaaliterapeutti Anne Mäeltä.
Opiskelijat Sini Ala-Kojola, Sari Kojola ja Neea Keto avasivat hemmottelupäivän opinnäytetyöhönsä liittyvällä luennolla, johon he ovat saaneet taustatukea sairaanhoitaja ja seksuaaliterapeutti Anne Mäeltä.

Lappajärven Sedun lähihoitajaopiskelijat järjestivät perinteisen hemmottelupäivän Jamin toimitiloissa Lappajärvellä yhteistyössä Järviseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:n kanssa.

Mukaan hemmoteltaviksi lähtikin ikäihmisiä paitsi Lappajärveltä, myös naapurikunnista Vimpelistä, Alajärveltä, Kauhavalta ja Evijärveltä.

MAINOS

Päivän anti oli runsas ja piti sisällään sitä itseään, kehon ja mielen hemmottelua.

lahi4

Päivän alussa kuultiin kevättalvella valmistuvien opiskelijoiden, lappajärveläisten Sini Ala-Kojolan ja Neea Keton sekä kauhavalaisen Sari Kojolan opinnäytetyöstä luento siitä, mitä puolison sairastuminen vaikuttaa seksuaalisuuteen.

Nuorten naisten esityksessä muistutettiin, että seksuaalisuus on läheisyyttä monessa eri muodossa ja sitä on kaiken ikäisillä. Parisuhteessa puolison sairastuminen vaikuttaa niin sairastuneeseen kuin hänen puolisoonsakin.

 

Asioille tulee kuitenkin antaa aikaa ja muistaa, että läheisyys ja avoin keskustelu on todella tärkeää. Sairaanhoitaja ja seksuaaliterapeutti Anne Mäki kiitti opiskelijoita hyvästä aihevalinnasta opinnäytetyöhönsä ja painotti, että kosketuksen merkitys on ihmiselle suuri.

lahi5

Siksi opiskelijoillekin opetetaan myös omaan kehoon suhtautumista, koska samalla tavalla suhteudutaan myös toiseen ihmiseen.

lahi6
Tehy-tutorit Maarit Jaskari ja Anne Mäki tapasivat hemmottelupäivän yhteydessä pian valmistuvia lähihoitajia.

Sini, Neea ja Sari valmistuvat lähihoitajiksi sairaanhoidon ja huolenpidon suuntautumisesta helmi-maaliskuulla, kuten muutkin tapahtumaa järjestämässä olleet opiskelijat. Käytännön työhön he ovat tutustuneet paitsi nyt tapahtumapäivässä, myös työssäoppimisjaksoilla, joita on ollut kaikkina opiskeluvuosina.

lahi3
Kasvohoidot olivat etenkin naisten suosiossa.

Kosketus ja sen merkitys nousivat opiskelijoiden luennon jälkeen myös keskusteluun ja yhdessä todettiin, miten tärkeää on opiskelijoiden oppia, miten toista ihmistä kosketetaan.

Luennon jälkeen osallistujat pääsivät nauttimaan kosketuksesta ja hyvää tuottavista hoidoista ihan konkreettisesti ja opiskelijat pääsivät käytännössä harjoittelemaan tulevia työtehtäviään.

Tiloihin oli järjestetty pisteitä, joissa opiskelijat tekivät osallistujille käsi- ja jalkahoitoja, kasvohoitoja ja hierontaa. Lisäksi tarjolla oli mm. verenpaineen ja hemoglobiinin mittausta.

Päivä päättyi bingoon ja yhteislauluhetkeen.

Paikalla päivässä oli myös Etelä-Pohjanmaan Muistiyhdistyksen edustajat, Omaishoitajayhdistyksen väkeä omina esittelypöytineen sekä Tehy -tietoutta.

Tuula Jokiaho

 

 

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät