Patrick Tiainen kertoo ilouutista taivaallisesta Isästä

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven Helluntaiseurakunta järjestää torstaina 3.11. Pyhän Hengen illan, jossa puhujavieraana kuullaan Patrick Tiaista.

Patrick kokee, että Suomi elää jonkinasteisessa murroksessa. Itsestäänselvyyksinä pitämämme asiat osoittautuvatkin vähemmän varmoiksi, ja moni ihminen saattaa kokea sydämessään epävarmuutta, jopa pelkoa. Keskellä tätä aikaa on kuitenkin herännyt myös uusi kiinnostus hengellisiä asioita kohtaan.

MAINOS

– Evankeliumi tuo ne vastaukset, joita ihminen on etsinyt, ja Jumalan rakkaus täyttää sydämen loputtomalta vaikuttavan rakkauden ja vahvistuksen tarpeen. Joku saattaisi jopa sanoa, että Suomessa on hengellisen herätyksen merkkejä. Herätys voi muuttaa kansakunnan, myös kansakunnan tulevaisuuden!

Patrick on nuori, innostava puhuja, joka syntyi kaksikieliseen perheeseen Kokkolassa vuonna 1993. – Olimme ”peruskristittyjä”, eli kävimme kirkossa korkeintaan kaksi kertaa vuodessa – jouluna ja pääsiäisenä. Henkilökohtaista suhdetta Jumalaan ei ollut.

Perinteitä kunnioittaen Patrick osallistui rippileirille, jossa myös teki uskonratkaisun. – Olin rikkinäinen nuori, koulukiusauksen ja monien muiden tekijöiden johdosta. Olin harkinnut itsemurhaa ja jopa suunnitellut omat hautajaiseni kutsuvieraslistaa myöten, hän muistelee.

– Tästä syystä ymmärsin, että olen konkreettisella tavalla koko elämäni velkaa taivaalliselle Isälle, joka oli antanut elämälleni uuden toivon. Tämän kiitollisuuden vuoksi rukoilin usein, että voisin tehdä sen, mitä Isä minun tahtoo elämälläni tekevän.

Varusmiespalveluksen jälkeen Patrick matkasi Keniaan, sillä hän koki Jumalan kutsuvan sinne. – Se oli uskonvarainen reissu, lähtiessäni en tiennyt muuta kuin missä nukkuisin ensimmäiset kaksi yötä! Ajattelin, että antaisin tuolle elämänvaiheelle kuusi kuukautta ja sitten palaisin Suomeen ja aloittaisin opinnot Åbo Akademissa, josta olin saanut psykologian opiskelupaikan.

Toisin kävi. Kahden päivän jälkeen Keniassa Patrick löysi itsensä paikallisen Raamattukoulun pastorilinjalta, ensimmäisenä valkoihoisena. Kuusi kuukautta venyi kymmeneksi. – Koin yhtäkkiä hyvin vahvasti, että Kenia ei ollutkaan lopullinen kutsu – se olikin vain harjoituskenttä.

– Minua vahvistettiin varsinaista työkenttääni varten, joka odotti Suomessa. Monien vaiheiden jälkeen päädyin perustamaan uuden seurakunnan, joka on toiminut Kokkolassa toukokuusta 2014.

– Silloin olin vielä yksin, nyt työ on kasvanut räjähdysmäisesti. Kokkolan lisäksi meillä on omaa toimintaa ja pienryhmiä usealla paikkakunnalla Suomessa, mediatyötä, mies- ja naistyötä, ensimmäiset lähetystyöntekijät Espanjassa sekä oma koulu Keniassa. Joulukuussa 2016 avaamme Raamattukoulun Kokkolaan.

Omaa tehtäväänsä Patrick kuvailee yhdellä sanalla: ”Mobilisaatio”. – Suomessa on paljon uskovia, mutta heidät on mobilisoitava Jumalan suunnitelmiin. Tästä syystä kierrän paljon eri puolilla maata ja kokouksia on keskimäärin kuusi viikossa, joskus enemmänkin. Kuitenkin niin, että joka viikolle löytyy yksi vapaapäivä.

– Sanoma jota julistan, on ilouutiset siitä, että meillä on taivaallinen Isä joka rakastaa meitä. Hän tahtoo antaa meille tulevaisuuden ja toivon. Hänellä on hyvä suunnitelma meitä kaikkia kohtaan, mutta emme voi elää tuossa suunnitelmassa, ellei Hän ole elämässämme.

– Ennen kaikkea Hän tahtoo, että jokainen ihminen kääntyisi Hänen puoleensa, ja ottaisi vastaan pelastuksen Hänen pojassaan Jeesuksessa. Hänessä meillä on lupaus iankaikkisesta elämästä, mutta aivan toisenlaisesta elämästä jo tässä ja nyt!

Patrick myöntää, että työ on äärimmäisen raskasta. Näin näkyvällä paikalla oleminen aiheuttaa myös sen, että on jatkuvasti ihmisten mielipiteiden kohteena. – Evankeliumin jakaminen saattaa jakaa ihmisiä ja joskus mielipiteitä esitetään melko rajusti. Tämän lisäksi tulevat työn sisältämät haasteet ja ihmiset, jotka etsivät apua toivottomilta vaikuttavissa tilanteissa.

– Tärkeää on muistaa, että minä en ole vastaus. Jeesus minussa on vastaus, ja minun on ohjattava ihmiset Hänen luokseen!

Patrick Tiainen saapuu Alajärvelle torstaina 3.11., edellinen käynti oli keväällä. – Odotan innolla että pääsen kertomaan ihmisille heidän taivaallisesta Isästään! Niille, jotka eivät Häntä tunne, tahdon näyttää tien Hänen läheisyyteensä. Niille, jotka jo tuntevat Isän, tahdon kertoa miten he voivat elää yhä vahvemmin sitä uutta elämää, joka Hänellä on lapsilleen varattuna.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliMaakuntaohjelman toimeenpanosuunnitelma 2017–2018 hyväksyttiin
Seuraava artikkeliKasviproteiinit tutuiksi – Ruokaverstaasta uutta tietoutta ja ideoita