Soinin Naisvoimistelijat juhlisti 20-vuottaan

Mainos[adrotate banner="3"]

Soinin Naisvoimistelijat juhli lauantaina 20 toimintavuottaan jumpaten ja terveysjuomaa nauttien. Juhlapäivää vietettiin Yhteistalolla. Kaikki toimintavuosien aikana mukana olleet jäsenet oli kutsuttu paikalle.

Parin tunnin jumppaosuudessa noin 15 vetäjää ohjasi jumppatuokioita ennen kakkukahvia.

MAINOS

Soinin Naisvoimistelijat ry on perustettu elokuussa 1996. Tarve yhdistyksen perustamiselle syntyi, kun kansalaisopisto lakkautti suositun aerobic -ryhmän Soinissa.

Tilalle aloitettu uusi liikuntamuoto ei innostanut kaikkia aerobickärpäsen puraisemia naisia. Koska kiinnostusta aerobicliikuntaan tuntui olevan, päätettiin muutaman innokkaan naisen kanssa yhdessä ottaa vastuu ryhmän ohjaamisesta.

Soinin Naisvoimistelijat ry:n perustamisasiakirjan ovat allekirjoittaneet yhdistyksen ensimmäinen puheenjohtaja Merja Koivisto, varapuheenjohtaja Anu Alatalo sekä sihteeri Tarja Vuorinen. Ensimmäiseen hallitukseen puheenjohtajiston lisäksi kuuluivat Marjatta Jussila, Minna Raitanen, Tuula Åkerman, Pirjo Haavisto, Jaana Koskinen, Kirsti Päivärinta sekä Teija Keisala.

Toiminta aloitettiin samana syksynä ja kerran viikossa kokoontuneessa ryhmässä liikkui parhaimmillaan lähes 40 naista. Ensimmäisinä toimintavuosina vuoroteltiin aerobic- sekä step-aerobic-tunteja, noin viiden viikon jaksoina.

Toimintaa rahoitettiin järjestämällä myyjäisiä sekä osallistumalla erilaisiin tapahtumiin. Lisäksi järjestettiin lapsille erilaisia liikunta- ja seikkailutapahtumia niin sisällä kuin ulkona.

Muistoista nousevat vahvasti mieleen Kuninkaanpuiston seikkailurata, Peikkopolku pururadan maastossa sekä Vuorenmaan lumiseikkailu yhteistyössä Vuorenpeikon kanssa.

Vuosiin on kuulunut myös kuntosalitoiminta, kesäjumpat, lentopallo, sähly, kahvakuula sekä lapsille suunnatut satujumpat, äiti-lapsijumppa ja nuorten tanssiryhmät. Parhaina vuosina aikuisille tarkoitettua ryhmäliikuntaa oli tarjolla kahtena iltana viikossa.

Tällä hetkellä säännöllisenä perustoimintana on erilaiset Qunzi -jumpat, jonka aikana toimii lapsiparkki.

Yhdistyksen perusajatuksena on alusta lähtien ollut järjestää liikuntaa kaikille, ikään ja sukupuoleen katsomatta.

Soinin Naisvoimistelijat jatkaa toimintaansa saman perusajatuksen pohjalta. Ydinryhmänä toimii kymmenen hengen hallitus, johon kuuluvat pj. Irma Nukarinen, siht. Hanna Lindström, rahastonhoitaja Taina Vuorenmaa sekä Anu Alatalo, Minna Raitanen, Marjatta Jussila, Merita Myllymäki, Sanna Leppänen, Katja Haukilehto ja Sonja Panula. Vuodesta 2017 puheenjohtajana toimii Anu Alatalo.

Soinin Nv on Svolin jäsen, jonka kautta ohjaajat kouluttautuvat tarpeen tullen. Jumppa on tällä hetkellä maanantaisin klo 18-19. Uutena hankintana tänä syksynä ovat pumppitangot ja levypainot. Liikkujat voivat oman kuntonsa mukaan ladata tankoon painoja tai tehdä lihaskuntoliikkeet vaikka ilman tankoa.

Facebook-sivuilta voi seurata, millaista jumppaa on tarjolla. Toimintaa rahoitetaan jumppamaksujen lisäksi myyjäisillä ja sponsorien tuella. Tukijoita ovat tällä hetkellä Garage Gym, HaVuRa Oy, Oivarauta, Huvilaite, KM Rahti Oy, Kuljetusliike Osala Oy, Herbalife ja Parturi-Kampaamo Leila Järvinen. Tukijat ovat tärkeitä yhdistyksen toiminnan kannalta.

Erityisen iloisia Naisvoimistelijat ovat siitä, että uusia, nuoria toimijoita on lähtenyt mukaan. Flamesin showvoimisteluryhmä pyörii nyt toista vuotta ja tyttöjen upeita esityksiä on nähty jo monissa tapahtumissa.

Rami Puro

MAINOS
Edellinen artikkeliRuotsi tarjoaa markkinoita myös Järvi-Pohjanmaan yrityksille
Seuraava artikkeliVerotusta kevennetään Alajärvellä