-0.1 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Alajärven Tarvikepiste on saanut asiakkailta hyvän vastaanoton

Alajärven keskustaan avattiin kuukausi sitten Alajärven Tarvikepiste. Vaikka liike on uusi, sen takaa löytyy pitkän linjan yrittäjä Ari Matintupa, joka on tehnyt kauppaa jo vuodesta 2000 saakka pitkälle samoin valikoimin, joita nyt on Tarvikepisteestä saatavilla.

Matintuvalla on ollut omaa maahantuontia jo kauan ja kauppaa hän on käynyt yritysasiakkaiden kanssa kautta maan. Varasto hänellä on Pekkolassa ja nyt kun Alajärven keskustassa vapautui liiketiloja, päätettiin jälleenmyynti ottaa muun toiminnan rinnalle.

MAINOS

Alajärven Tarvikepiste palvelee asiakkaitaan arkisin kello 8-17 ja lauantaisin kello 9-14, mutta arkena paikalla ollaan usein jo seitsemästä eteenpäin. Rakentajat ja remontoijat ovat liikkeellä aikaisin ja koska Matintupa itsekin on tottunut tekemään työtä aamusta alkaen, voi liikettäkin pitää samalla auki.

Tarvikepisteestä löytyy kaikki sähkötarvikkeet, joista osa tilauksesta. Tarjolla on perussähkö- ja käsityökalut ammattilaisille ja nikkareille. Työvaatepuolella ja -kengissä on sama linja; valikoimaa on sekä ammattilaisista lähtien.

Valaisinpuoli yrityksessä on laaja, kaikkea ei ole nähtävillä liikkeessä.

Laajempaan valikoimaan voi tutustua nettisivuilta sisutusvalaisin.com, josta löytyy malleja sekä hinnat. Tilauksen voi tehdä netissä ja noutaa tuotteen liikkeestä tai saada sen postissa. Myös palautetta voi lähettää, jos löytää mallin joka on melkein, mutta ei ihan sitä mitä etsitään.

– Meille tulee valaisimia parin viikon välein ja pyrimme pitämään sivut ajan tasalla. Pikkuhiljaa sieltä alkaa löytyä myös muuta valikoimaamme, Matintupa lupaa.

Nettisivuilla olevat tuotteet ovat sellaisia, että niiden toimittamista ei tarvitse odotella. Jos jotain mieleistä löytyy, toimitus liikkeeseen voidaan hoitaa nopeasti, koska tuotteet ovat jo Alajärvellä.

Matintupa tekee yrityksille kauppaa pitkälti samoin valikoimin, mutta mittauslaitteita on yrityspuolella laajemmin.

Maahantuontia Keski-Euroopasta ja Taiwanista

Matintupa aloitti maahantuonnin peritavallisesta syystä: hän teki itse sähköasennuksia eikä löytänyt kaipaamiaan tuotteita läheltä, joten alkoi etsiä niitä Saksan markkinoilta.

Löydettyään sopivaa tavaraa itselleen, hän alkoi pian tuoda niitä myös tutuilleen. Aluksi toiminimellä ja myöhemmin, homman laajentuessa, osakeyhtiönä, Trifitek Finland Oy. Maahantuonti alkoi laajeta kun Matintupa sai isoja yhteistyökumppaneita.

Tässä vaiheessa miehen oli tehtävä päätös siitä, jatkaako työssään ammattiopettajana sähköalalla Lappajärvellä, vai jäädäkö kokonaan yrittäjäksi. Yrittäjyys vei voiton ja tänä päivänä maahantuontia onkin jo monista Keski-Euroopan maista sekä Taiwanista.

Yrityksellä on nyt valmiit suhteet tuotteet valmistaviin yrityksiin ja hyvä hinta-laatusuhde on toiminut tärkeänä markkinakeinona alan yrittäjiin Suomessa. Yritysasiakkaita Suomessa on useampi sata.

Asennuspalvelut tarjolla

Alajärven Tarvikepisteen myötä Matintupa toi tuotteensa tarjolle suoraan kuluttajille ja vastaanotto on ollut ennakoitua parempi. Ilmeisesti tätä on kaivattu, saahan Tarvikepisteestä myös palvelua ja neuvontaa.

Työssä Tarvikepisteessä on Jarkko Lampinen ja asennustoimintaa Matintupa hoitaa toisen yrityksensä, Jarkko Ahon kanssa omistamansa Pohjanmaan Mittaus ja Sähkö Oy:n kautta.

Tämän yrityksen palvelut ovat sähköurakointia ja -asennuksia niin isoissa kuin pienissäkin kohteissa. Niinpä Tarvikepisteestä voi kysyä tarvittaessa myös kaikkia sähköalan töitä hinta-arvioineen.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät