3.9 C
Alajärvi
sunnuntai 26.5.2024
MAINOS

Risteyspaikalle ja lapsiperheille tukea Töysän Säästöpankkisäätiöltä

OmaSäästöpankissa Alajärvellä koettiin iloisia hetkiä, kun pankin sekä Töysän Säästöpankkisäätiön edustajat jakoivat säätiön avustuksia saajilleen.

Oma Säästöpankki Oyj:n omistavat yhteensä seitsemän Säästöpankkisäätiötä ja kaksi Osuuskuntaa. Yksi omistajista, Töysän Säästöpankkisäätiö, toimii Alajärven konttorin toiminta-alueella.

MAINOS

Säätiön tehtävä on tuottaa toimialueelleen taloudellista ja toiminnallista hyvinvointia. Tätä tarkoitusta varten säätiö myöntää avustuksia ja apurahoja, joiden tavoitteena on edistää säästäväisyyttä, taloudellista koulutusta ja alueen elinvoimaisuutta sekä hyvinvointia.

– Säätiö haluaa lisäksi paikallisten luottamushenkilöiden kanssa päästä lähemmäksi juuri meidän aluettamme ja on myöntänyt huomattavan summan Säätiön valtuuskunnan sekä hallituksen jäsenille mietittäväksi, miten raha jaetaan, kertoo palvelupäällikkö Helena Marjomäki Oma Säästöpankista.

Alajärven edustajat Tarmo Puoliväli, Tuomo Nelimarkka, Maija Viljanmaa, Pirjo-Marja Pitkäkangas, Merja Sillanpää, Mikko Kraatari ja Ari Kytölä ovatkin Alajärven konttorin henkilökunnan kanssa yhdessä miettineet sopivia kohteita.

Pääasiassa avustukset haluttiin kohdistaa lapsiperheisiin sekä nuoriin.

Töysän Säästöpankkisäätiö päätti tältä pohjalta lahjoittaa Alajärven ja Vimpelin sosiaalitoimistolle yhteensä 30 kappaletta sadan euron lahjakortteja, mitkä he lahjoittavat edelleen vähävaraisille lapsiperheille käytettäväksi jouluvalmisteluihin.

20 lahjakorteista osoitetaan Alajärven ja kymmenen Vimpelin alueelle. Sosiaalityön palveluvastaava Merja Mäkitalo totesi luovutustilaisuudessa, että tarvitsijoita lahjakorteille riittää. Lahjoituksia sosiaalitoimelle on onneksi saatu vuosittein eri paikoista ja lahjakortteja on pyritty jakamaan aina eri perheille.

Lisäksi Töysän Säästöpankkisäätiö lahjoitti tuhat euroa Risteyspaikalle, joka on pääasiassa nuorison käytössä. Risteyspaikan Erkki Peltoniemi kiitti tämän tulleen kuin enkelin lahjana – Risteyspaikan tilanne on ollut todella hankala ja rahan tarve akuutti. Tällä lahjoituksella päästään jälleen vähän eteenpäin, pahan paikan yli.

Risteyspaikasta aivan normaalinakin viikonloppuiltana suojan saa toista sataa nuorta.

Näiden lisäksi kun Laskettelurinne Lakis avautuu, niin Säätiön väki yhdessä pankin henkilökunnan kanssa järjestää koko perheen yhteisen laskettelupäivän. Myös kun Oma Säästöpankin Alajärven konttorin tilat Paavolantorilla valmistuvat, niin uusien tilojen avajaisissa Säätiön väki tulee olemaan mukana.

– Näillä toimilla saamme hyvin toteutettua Säätiön sääntöjen mukaan toimialueellemme taloudellista ja toiminnallista hyvinvointia, Marjomäki sekä luovutustilaisuudessa paikalla olleet säätiön edustajat Tarmo Puoliväli, Tuomo Nelimarkka, Pirjo-Marja Pitkäkangas ja Mikko Kraatari totesivat.

– Lisäksi Töysän Säästöpankkisäätiö toivoo alueeltamme avustushakemuksia. Kannattaa käydä Säätiön kotisivuilla www.toysanspsaatio.fi tutustumassa Säätiön toimintaan ja katsomassa mihin Säätiö on avustuksia myöntänyt vuosien varrella.

– Tänä vuonna Alajärven seudulle on jaettu avustuksia jo yhteensä 15000 eurolla!


Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät